Έκθεση της Deloitte δείχνει ότι οι εργαζόμενες γυναίκες στις ΗΠΑ πληρώνουν 20% περισσότερα για υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης από τους άνδρες, ακόμη και όταν αφαιρεθούν οι δαπάνες για εγκυμοσύνη και μητρότητα. Αυτό αντιστοιχεί σε 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον οικονομικό προϋπολογισμό των γυναικών, σημειώνει η ιστοσελίδα Yahoo Finance.

Η Deloitte εντόπισε τις βασικές αιτίες στην διαφορά των δαπανών, στις πιο συχνές απεικονιστικές εξετάσεις, ειδικά για τον καρκίνο του μαστού, οι οποίες κοστίζουν περισσότερο από άλλες εξετάσεις καρκίνου, καθώς και των πιο συχνών επισκέψεων στο γιατρό, όπως οι ετήσιες γυναικολογικές εξετάσεις και οι μεταβατικές φάσεις της εμμηνόπαυσης.

ΗΠΑ: 625 δισ. δολ. κοστίζει η «απλήρωτη εργασία» για τις γυναίκες

Διαφορά 15,4 δισ. δολάρια

Η Deloitte σημειώνει ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες, αλλά αυτό επιτυγχάνεται με το κόστος περισσότερων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης λόγω των υψηλότερων ποσοστών χρόνιων παθήσεων ή αναγκών υγειονομικής περίθαλψης. Όλα αυτά καταγράφονται στις πρόσθετες επισκέψεις στο γιατρό και στις εξετάσεις που συνιστώνται για τις γυναίκες, προκαλώντας  αυτή την διαφορά στις δαπάνες.

«Ξοδεύουμε περισσότερα για την υγειονομική περίθαλψη ως προϊόν και παίρνουμε λιγότερα, με τον ίδιο τρόπο που ξοδεύουμε περισσότερα για τα ξυραφάκια μας, τις λοσιόν μας, τα σαμπουάν και τα μαλακτικά μας», δήλωσε η Dr. Kulleni Gebreyes, επικεφαλής της Deloitte για την ισότητα της υγείας στις ΗΠΑ.

Εξήγησε ότι τα 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια αντιστοιχούν σε περίπου 266 δολάρια ανά γυναίκα ετησίως στη χώρα.

«Αν λέγαμε ότι οι γεννήσεις κοστίζουν 20.000 δολάρια ανά γυναίκα, αυτό σημαίνει 750.000 γεννήσεις που θα μπορούσαμε να κάνουμε δωρεάν, αν μπορούσαμε πραγματικά να συλλάβουμε την αξία αυτών των χρημάτων», τόνισε η Gebreyes.

Ανασχεδιασμός των παροχών στις γυναίκες

Συμπερασματικά, η εταιρεία προτείνει οι εργοδότες να βρουν τρόπους να σχεδιάζουν προγράμματα παροχών που καλύπτουν περισσότερες από τις υπηρεσίες που χρειάζονται οι γυναίκες, με τελικό αποτέλεσμα την ύπαρξη πιο υγιών και παραγωγικών εργαζομένων.

Η Deloitte καταλήγει λέγοντας ότι οι ασφαλιστές υγείας και οι εργοδότες έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν και να ανασχεδιάσουν την κάλυψη των παροχών προκειμένου να βοηθήσουν στη μείωση του οικονομικού βάρους που πέφτει στις γυναίκες, να κλείσουν το χάσμα στις παροχές και να προωθήσουν την υγεία και την ευημερία για όλους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus