H Δύση έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποιώντας ότι αν οι ηγέτες της έχουν ξεχάσει πώς να συμβιβάζονται, τότε ο κόσμος θα πρέπει να δει πού οδηγεί αυτή η αλαζονεία.

Ουκρανία: 49 νεκροί από ρωσικό πλήγμα σε χώρο που τελούνταν μνημόσυνο

Ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι υποδαυλίζει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, την οποία παρουσίασε ως μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου αγώνα μεταξύ της Ρωσίας και μιας αλαζονικής Δύσης, η οποία, όπως είπε, έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας.

«Οι συνομιλητές μας στη Δύση φαίνεται να έχουν ξεχάσει εντελώς ότι υπάρχουν έννοιες όπως η λογική αυτοσυγκράτηση, οι συμβιβασμοί, η προθυμία να υποχωρήσουν σε κάτι προκειμένου να επιτευχθεί ένα αποδεκτό αποτέλεσμα για όλους», δήλωσε ο Πούτιν.

«Έχουν κυριολεκτικά εμμονή με ένα μόνο πράγμα – να προωθήσουν τα συμφέροντά τους με οποιοδήποτε κόστος. Αν αυτή είναι η επιλογή τους, ας δούμε τι θα προκύψει», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση της Λέσχης Συζητήσεων Valdai στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

Καθώς μιλούσε, το ρούβλι υποχώρησε κάτω από τα 100 ανά δολάριο ΗΠΑ.

«Η Δύση προκάλεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Η Δύση προσεγγίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως το μεγαλύτερο στρατηγικό λάθος της Μόσχας μετά τη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν το 1979 και οι δυτικοί ηγέτες λένε ότι εξοπλίζουν την Ουκρανία για να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να αποκρούσει τις ρωσικές δυνάμεις. Η ουκρανική αντεπίθεση, ωστόσο, δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής σημαντική εδαφική επιτυχία.

Ο Πούτιν, από την πλευρά του, παρουσιάζει τον πόλεμο ως μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου αγώνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες που, σύμφωνα με την ελίτ του Κρεμλίνου, έχουν ως στόχο να διασπάσουν τη Ρωσία, να αρπάξουν τους τεράστιους φυσικούς της πόρους και στη συνέχεια να στραφούν στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την Κίνα.

Η Δύση, είπε, προκάλεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας ηγεμόνας που θεωρεί τον εαυτό του ως τον μοναδικό κριτή της αλήθειας στον πλανήτη.

«Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον λεγόμενο πόλεμο στην Ουκρανία. Αντιθέτως – προσπαθούμε να τον τελειώσουμε», είπε.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο μιας σύγκρουσης Ρωσίας-ΝΑΤΟ, καθώς η κυριαρχία της Δύσης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο εξασθενεί, η Ρωσία αφήνει πίσω της τις ταπεινώσεις της σοβιετικής κατάρρευσης και η Κίνα ανέρχεται σε καθεστώς υπερδύναμης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα