Σε ανακοίνωση προχώρησε την Πέμπτη η ΑΛΟΥΜΥΛ αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν την πώληση των ομολογιών της doValue προς την Παγκρήτια Τράπεζα.

Η ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ πληροφορεί το επενδυτικό κοινό ότι, κατόπιν προφορικής ενημέρωσης που έλαβε, οι ομολογίες που διαχειρίζεται η doValue και αντιστοιχούν σε αξία ύψους 40.890.797,66 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν μεταβιβαστεί στην Παγκρήτια Τράπεζα. Εφόσον προκύψει διαφορετική πληροφόρηση, η ΑΛΟΥΜΥΛ θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωσή της».

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η ΑΛΟΥΜΥΛ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανειακών και των λοιπών υποχρεώσεων της.

Τα αποτελέσματα

Ανέφερε ακόμη ότι «πάντοτε ήταν και είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη, ενώ δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή είτε προς το Δημόσιο είτε προς τρίτους» ενώ τόνισε ότι «τα αποτελέσματα, που πρόσφατα δημοσιεύθηκαν, αναδεικνύουν μια υγιή και αναπτυσσόμενη εταιρία, ενώ τα οικονομικά μεγέθη της ΑΛΟΥΜΥΛ αναμένεται να αυξηθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους».

Υπογράμμισε τέλος ότι «η εμπλοκή των εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων δανείων (“servicers”) στον τραπεζικό δανεισμό της ΑΛΟΥΜΥΛ, ουδέν πρόβλημα δημιουργεί στην βιωσιμότητα, την ήπια ανάπτυξη και την
βελτίωση των μεγεθών αυτής, όπως άλλωστε συντελείται τα τελευταία έτη, καθόσον οι αποπληρωμές των δανειακών συμβάσεων εξυπηρετούνται άψογα», προσθέτοντας ότι «δυστυχώς, όμως, δυσχεραίνει την αλματώδη ανάπτυξη της ΑΛΟΥΜΥΛ, η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί αν διέθετε πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς μέχρι σήμερα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από ίδιους πόρους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις