Να κρατήσουν τα επίπεδα προσπαθούν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς τα στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού έδωσαν διττά μηνύματα, ενώ και η αγορά εργασίας δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία που θα μπορούσαν να κάνουν πιο προβλέψιμες τις αποφάσεις της Federal Reserve.

ΕΚΤ: Σε εγρήγορση για το ιταλικό χρέος

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,06% στις 33.824 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,01% στις 4.377 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,01% στις 13.660 μονάδες.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και κατά 3,7% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών του Dow Jones ήταν 0,3% και 3,6%, αντίστοιχα. Ο δομικός πληθωρισμός, εξαιρουμένων των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες των αναλυτών με αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση και 4,1% σε δωδεκάμηνη βάση.

«Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν λίγο πιο ισχυρά από ό,τι περιμέναμε, αν και η πτωτική τάση του δομικού πληθωρισμού παρέμεινε. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό, αλλά θα παρακολουθούμε στενά τη μετακύλιση των υψηλότερων τιμών ενέργειας τους επόμενους μήνες, εάν επιμείνουν», σχολίασε ο ανώτερος οικονομολόγος της Vanguard, Andrew Patterson.

Ο πόλεμος

Άλλωστε, ο συνεχιζόμενος πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς έχει εγείρει ερωτήματα για πιθανή κρίση στην προσφορά πετρελαίου και επακόλουθη αύξηση των τιμών των καυσίμων εάν η γεωπολιτική αστάθεια εξαπλωθεί στους γειτονικούς παραγωγούς πετρελαίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου Brent ενισχύθηκαν κατά 1,6% φτάνοντας λίγο πάνω από τα 87 δολάρια το βαρέλι.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των αιτήσεων ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες για την εβδομάδα που έληξε στις 7 Οκτωβρίου παρέμεινε αμετάβλητος από το αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας στις 209.000. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων μειώθηκε κατά 3.000 σε σύγκριση με τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας και έφτασε τις 206.250.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street