Σε αρνητικά εδάφη κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αφήνει χώρο πλέον περισσότερο στους profit takers να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών του προηγούμενου τριημέρου, ενώ παρακολουθεί και το κλίμα διεθνώς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,08% στις 1.181,35 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,03% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.886,71 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,18% στις 928,46 μονάδες.

Με το βλέμμα στο εξωτερικό

Αφού έκλεισαν όπως όπως και τα margin χτες, προκαλώντας αρκετές αναταράξεις στην αγορά, πλέον το ΧΑ προσπαθεί να βρει τα πατήματα του ώστε να δημιουργήσει έναν νέο άξονα βάσης για την επόμενη κίνησή του. Αυτό για να συμβεί όμως θα πρέπει να επιτρέψει σε πολλά χαρτοφυλάκια να πάρουν μέρος των κερδών τους, καθώς τα κέρδη του τριημέρου μόνο αμελητέα δεν είναι.

Κατά τους τεχνικούς αναλυτές, το επίπεδο των 1.210 μονάδων αφορά στην πρώτη αντίσταση βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, που θα κρίνει εάν ο γενικός δείκτης αναιρέσει το σήμα εξόδου από την ανοδική τάση που έχτιζε 12 μήνες. Το ζητούμενο είναι επομένως εάν οι βραχυπρόθεσμοι πάρουν τα ηνία της αγοράς, μετά από την ολοκλήρωση της τρέχουσας εβδομάδας, της πρώτης θετικής μετά από έξι πτωτικές.

Από χτες πάντως το ΧΑ έδειξε ότι είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στις διεθνείς εξελίξεις, ειδικά μάλιστα στο μέτωπο των αναταράξεων στην αγορά ομολόγων, καθώς οι πιέσεις του άρχισαν την ώρα που υπήρξε ένα μίνι κύμα πωλήσεων στους τίτλους μεγάλων οικονομιών. Η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς παραμένει σε επαφή με τη ζώνη του 5%, με τους φόβους μιας κρίσης από το αυξημένο κόστος δανεισμού να διαχέεται σε όλες τις αγορές του κόσμου, με το ΧΑ να μην αποτελεί εξαίρεση.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα σημειώνουν απώλειες 1,97% και 1,23% αντίστοιχα, ενώ ελεγχόμενες είναι οι πιέσεις που δέχονται οι ΕΛΧΑ, Λάμδα, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Aegean, Titan, Eurobank και Coca Cola.

Από την άλλη, η άνοδος σε ΟΠΑΠ, Σαράντη, Τέρνα Ενεργειακή, Cenergy, Autohellas, Quest, Εθνική, Motor Oil, ΟΤΕ, Alpha Bank, Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια λειτουργεί αντισταθμιστικά στις πιέσεις, αλλά δεν κάνουν τη διαφορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών