Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι ξενοδόχοι του Πηλίου προκειμένου να κερδίσουν το χαμένο έδαφος, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην ευρύτερη  περιοχή και καλούν του τουρίστες να επισκεφθούν το «βουνό των Κενταύρων» το διήμερο της 28η Οκτωβρίου καθώς πολλά χωριά είναι πλέον προσβάσιμα. Παράλληλα εκφράζουν την απογοήτευση τους για το πως αντιμετωπίζονται απο την πολιτεία και η ένωση Ξενοδόχων Μγνησίας συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση την προσεχή Τρίτη προκειμένου να μελετήσει και να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.

ΤτΕ: Πάνω από 14,66 δισ. οι τουριστικές εισπράξεις και 22,649 εκατ. οι τουρίστες στο οκτάμηνο

Παρά τα προβλήματα πολλά από τα χωριά του Πηλίου είναι προσβάσιμα με τις επιχειρήσεις τους σε πλήρη λειτουργία. Προσβάσιμες και εν λειτουργία είναι πολλές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου. Σε ένα μεγάλο μέρος του και το οδικό δίκτυο του Πηλίου λειτουργεί κανονικά, τονίζει σε ανακοίνωση της η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Χαμηλές κρατήσεις

Ως εκ τούτου όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιωργος Ζαφείρης απευθύνουμε κάλεσμα στους επισκέπτες της Μαγνησίας, για αποδράσεις και διακοπές στον Βόλο, στο Πήλιο και γενικότερα στη Μαγνησία. Είναι εύκολο, ασφαλές και έξυπνο. Ο ίδιος προσθέτει ότι οι κρατήσεις είναι σχετικά χαμηλές,περίπου στο 20% των λειτουργούντων μονάδων, καθώς ο κόσμος δεν γνωρίζει την πραγματική κατάσταση στο Πήλιο.

“Επικοινωνήστε με τις επιχειρήσεις της επιλογής σας προκειμένου να κανονίσετε μια άνετη διαμονή. Δεν θα σας καλούσαμε στον τόπο μας αν δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα απολαύσετε τη διαμονή σας στον Βόλο, στο Πήλιο και γενικότερα στη Μαγνησία, όπως εσείς το ονειρεύεστε κι όπως σας έχουμε συνηθίσει”, τονίζει η Ένωση.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν λείπουν και για το λόγο αυτό η Ένωση προχωρά σε έκτακτη γενική συνέλευση την προσεχή Τρίτη «για να δείξουμε πόσο τεράστια καταστροφή υπέστη ο τουρισμός στην περιοχή μας και να συζητήσουμε τις επόμενες ενέργειες  και δράσεις που θα ακολουθήσουν».

“Η Ένωση”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, “έκανε πολλές κινήσεις από την πρώτη στιγμή, να επικοινωνήσει την κραυγή απόγνωσης των μελών της και τα αιτήματά μας, δυστυχώς μέχρι και σήμερα χωρίς ιδιαίτερη ανταπόκριση από την κυβέρνηση. Τα μέτρα που εξήγγειλε, η κυβέρνηση, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανεφάρμοστα και παρά τις άπειρες συναντήσεις είτε με τηλεδιασκέψεις είτε δια ζώσης που κάναμε οι παρεμβάσεις μας δεν εισακούστηκαν όσο θα έπρεπε, ώστε να υπάρξει ουσιαστική αρωγή στις τουριστικές επιχειρήσεις της Μαγνησίας”, τονίζει η Ένωση.

Απούσα η κυβέρνηση

“Η κυβέρνηση”, συνεχίζει, “κωφεύει παρά τις προειδοποιήσεις μας, τις εκκλήσεις μας για στήριξη του τουρισμού και οι εικόνες με αποκλεισμένες ή κατεστραμμένες περιοχές οδηγούν στο να κλείσουν και εκείνα τα ξενοδοχεία που κατάφεραν να ανοίξουν. Ακόμη και η κοινή επιστολή που εστάλη μαζί με τις άλλες Ενώσεις της Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για συνάντηση τον πρωθυπουργό απέβη άκαρπη”.

Στη συνέχεια η Ένωση αναφέρεται στη συνεδρίαση στη Βουλή, για το νομοσχέδιο του τουρισμού, όπου παρόντες ήταν και η Υπουργός και Υφυπουργός Τουρισμού, αλλά και εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα. Στη συνεδρίαση αυτή, υπογραμμίζει, «μπορέσαμε να παρουσιάσουμε για μια ακόμη φορά τα αιτήματά μας, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και το ντόμινο των επιπτώσεων όχι μόνο στον τουρισμό αλλά γενικά στην τοπική οικονομία και με μια δυναμική παρουσία δείξαμε στα μέλη του κοινοβουλίου το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής, το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα»

Δυστυχώς, δεν έχουμε ανταπόκριση ούτε από την αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή, και δεν έχουν εξαγγελθεί παρά μόνο κάποια μέτρα που όμως είναι μακροπρόθεσμα, όπως το voucher για τα προγράμματα «Κοινωνικός  Τουρισμός» και «Τουρισμός για όλους» και η υπόσχεση διαφημιστικής καμπάνιας για αλλαγή του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί.

Απευθυνόμενη τέλος στα μέλη της υπογραμμίζει ότι «δε ζητάμε φιλανθρωπία, αλλά το δικαίωμά μας να λειτουργούμε τις επιχειρήσεις μας αξιοπρεπώς και όχι να βρισκόμαστε μετά από αλλεπάλληλες κρίσεις και πάλι στο σημείο μηδέν. Η αποκατάσταση της μεγάλης καταστροφής θα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση γι’ αυτό πρέπει να αποφασίσουμε τις επόμενες ενέργειές μας συλλογικά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός