Αύξηση εσόδων κατά 201,5% και κερδών κατα 141% κατέγραψε η Sunlight Group, μέλος του επενδυτικού ομίλου Olympia στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Ειδικότερα, τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου ανήλθαν σε 551,5 εκατ. ευρώ, από 183 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην πρώτη ενοποίηση των εταιρειών που αποκτήθηκαν, στην αύξηση του όγκου πωλήσεων, ιδίως στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, και στην υψηλή ζήτηση για τις καινοτόμες λύσεις του Ομίλου. Η δραστηριότητα στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει πλέον περισσότερο από το 20% των συνολικών εσόδων του Ομίλου, κυρίως λόγω των λύσεων ιόντων λιθίου. Τα κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατα 141% καθώς ανήλθαν σε 55,3 εκατ. ευρώ έναντι 22,9 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 .

Sunlight Group: Εξαγοράζει το υπόλοιπο 49% της Triathlon Battery Solutions

Το πρώτο εξάμηνο του 2023 χαρακτηρίστηκε από εκτεταμένες συναλλαγές συγχωνεύσεων και εξαγορών, επιτάχυνση του προγράμματος καινοτομίας και βιώσιμη αύξηση του όγκου πωλήσεων. Συνολικά, τα δύο πρώτα τρίμηνα επενδύθηκαν 93,2 εκατ. ευρώ σε δραστηριότητες που σχετίζονται με εξαγορές και συγχωνεύσεις. Ακόμη, 48,2 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε CAPEX, κυρίως για την επέκταση της παραγωγής ιόντων λιθίου και μολύβδου-οξέος. Το διαφοροποιημένο και πλήρως χρηματοδοτημένο επενδυτικό πλάνο της Sunlight εστιάζει σε εγκαταστάσεις παραγωγής και υποδομές, προωθώντας την παραγωγική δυναμικότητα τόσο λιθίου όσο και μολύβδου, καθώς και σε σημαντικά έργα έρευνας και ανάπτυξης αναφορικά με τις μπαταρίες λιθίου και την τεχνολογία στοιχείων.

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της Sunlight κατά 90% περίπου καθώς η εταιρία στις 31 Ιουνίου απασχολούσε συνολικά 3.244 άτομα, 1.689 περισσότερα απο ότι το 2022. Το 56,2% των εργαζομένων της βρισκόταν εκτός Ελλάδας ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης των διεθνών δραστηριοτήτων της, των συγχωνεύσεων και των εξαγορών. Ειδικά στη Γερμανία (λόγω των εξαγορών Triathlon και A. Mueller) και στις ΗΠΑ, το ποσοστό των εργαζομένων αυξήθηκε σημαντικά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι δαπάνες της εταιρείας για μισθούς, παροχές και φόρους ανήλθαν σε 77,0 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2023, αυξημένες κατά 174,7% σε σχέση με τα 28 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις