Πληρωμές για τόκους και κεφάλαιο συνολικού ύψους 304 εκατομμυρίων δολαρίων έχει αθετήσει ο Νίγηρας μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου και την αποπομπή του από τις περιφερειακές χρηματοπιστωτικές αγορές, σύμφωνα με στοιχεία της περιφερειακής υπηρεσίας διαχείρισης χρέους της Δυτικής Αφρικής την Τρίτη.

Η υπηρεσία διαχείρισης χρέους της Δυτικοαφρικανικής Νομισματικής Ένωσης UMOA Titres ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τρίτη ότι η χώρα αθέτησε άλλη μια πληρωμή τόκων ύψους περίπου 2,464 δισεκατομμυρίων φράγκων CFA (4 εκατομμύρια δολάρια) για την εξυπηρέτηση του χρέους της.

Νίγηρας: «Μαχαίρι» κατά 40% στον προϋπολογισμό του 2023 λόγω κυρώσεων στη χούντα

«Αυτό το περιστατικό πληρωμής συμβαίνει σε ένα πλαίσιο όπου το κράτος του Νίγηρα υπόκειται σε κυρώσεις που επιβλήθηκαν εναντίον του από τη διάσκεψη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης της Δυτικής Αφρικής», ανέφερε το πρακτορείο.

Αποκλεισμός από τις αγορές

Ο Νίγηρας έχει αποκλειστεί από την περιφερειακή χρηματοπιστωτική αγορά και την περιφερειακή κεντρική τράπεζα από την Οικονομική Κοινότητα των Δυτικοαφρικανικών Κρατών (ECOWAS) και τη Δυτικοαφρικανική Νομισματική Ένωση μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα τον Ιούλιο που ανέτρεψε τον Πρόεδρο Μοχάμεντ Μπαζούμ.

Η ECOWAS έχει επιβάλει αυστηρές οικονομικές και χρηματοοικονομικές κυρώσεις στη χούντα, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της πρόσβασής της στους λογαριασμούς του κράτους στην περιφερειακή κεντρική τράπεζα, και έχει απειλήσει να αποστείλει στρατεύματα προκειμένου να συμβάλει στην αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στη χώρα που είναι μια από τις πιο φτωχές σε όλη τη Μαύρη Ηπειρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή