Την βασική θέση του Δικτύου “Συμβάλλω” ώστε να μην ξοδεύονται ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια σε αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και πανάκριβα μηχανήματα συλλογής αλλά να κατευθυνθούν προς την βιομηχανία η οποία θα αυξήσει με αυτόν τον τρόπο την ζήτηση για ανακυκλώσιμα υλικά, επισήμανε ο Πρόεδρος του δικτύου «Συμβάλλω» και Πρόεδρος της VKC, Βασίλης Καρατσώλης στο πλαίσιο του OT FORUM.

Ο κ. Καρατσώλης υπογράμμισε πως “η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή καθώς ανάπτυξη σημαίνει κατανάλωση”.

“Ένα μαχαίρι μπορεί να κόψει ψωμί μπορεί να σφάξει κι έναν άνθρωπο” είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι “ στόχος πρέπει να είναι η ορθή χρήση της συσκευασίας και όχι ο περιορισμός της” καθώς “έρχονται χρήματα από την Ευρώπη αλλά το θέμα είναι πού πάνε και πώς αξιοποιούνται” ενώ όπως σημείωσε “η νομοθεσία για την ανακύκλωση δεν τηρείται, ενώ τα συστήματα υπολειτουργούν».

«Όλα τα πλαστικά ανακυκλώνονται, τα πλαστικά μπορούν να υποστούν και χημική ανακύκλωση, πρέπει να δίνουμε βάση και στην προστασία της χλωρίδας και της πανίδας, αυτοί που νομοθετούν στην ΕΕ είναι άσχετοι με την αγορά», τόνισε ο κ. Καρατσώλης προσθέτοντας ότι «χίλιες φορές να δοθεί χρηματοδότηση απευθείας στους ανακυκλωτές».

Ο κ. Καρατσώλης συζήτησε στο OT FORUM μαζί με την Ελένη Μπέλση, Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης κα Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ) και με τους δημοσιογράφους Αθανασία Ακρίβου και Χρήστο Κολώνα.

Το δίκτυο “ΣΥΜΒΑΛΛΩ” είναι μια πρωτοβουλία 26 επιχειρήσεων που στοχεύει στο να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, την επίτευξη της αειφορίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green