Η OpenAI βρίσκεται σε πρώιμες συζητήσεις για να συγκεντρώσει κεφάλαια άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσαν άτομα με γνώση του θέματος, μια συμφωνία που θα εδραιώσει τον κατασκευαστή του ChatGPT ως μία από τις πιο πολυτιμότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις στον κόσμο, σύμφωνα με το golfnews.com.

Οι επενδυτές που ενδεχομένως εμπλέκονται στην συγκέντρωση κεφαλαίων έχουν συμπεριληφθεί στις προκαταρκτικές συζητήσεις, σύμφωνα με τις πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Λεπτομέρειες όπως οι όροι, η αποτίμηση και το χρονοδιάγραμμα του γύρου χρηματοδότησης δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και θα μπορούσαν ακόμα να αλλάξουν, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

OpenAI: Γιατί απολύθηκε τελικά ο Σαμ Άλτμαν

Εάν η χρηματοδότηση πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί, θα καταστήσει την εταιρεία τη δεύτερη πιο πολύτιμη startup στις ΗΠΑ, πίσω μόνο από την Space Exploration Technologies Corp. του Elon Musk, σύμφωνα με στοιχεία της CBInsights.

Η OpenAI αρνήθηκε να σχολιάσει

Η εταιρεία πρόκειται να ολοκληρώσει μια ξεχωριστή δημόσια προσφορά στις αρχές Ιανουαρίου, η οποία θα επιτρέψει στους υπαλλήλους να πουλήσουν μετοχές σε αποτίμηση 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το Bloomberg. Αυτή η συμφωνία καθοδηγείται από την Thrive Capital συγκεντρώνοντας μεγαλύτερη ζήτηση από τους επενδυτές σε σχέση με την προσφορά, ανέφεραν γνώστες του θέματος.

Η εκτόξευση της αποτίμησης της OpenAI ταιριάζει με τη φρενίτιδα της τεχνητής νοημοσύνης που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ChatGPT, ενός chatbot ικανού να συνθέτει παράξενα ανθρώπινες προτάσεις, ακόμη και ποίηση ως απάντηση σε απλές προτροπές. Η εταιρεία έγινε η πιο καυτή startup της Silicon Valley και μια νέα εκτίμηση για την υπόσχεση της τεχνητής νοημοσύνης άλλαξε το τοπίο της τεχνολογικής βιομηχανίας μέσα σε λίγους μήνες.

Η OpenAI διεξήγαγε επίσης συζητήσεις για την αύξηση της χρηματοδότησης για μια νέα επιχείρηση τσιπ με την G42 με έδρα το Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος.

Η startup έχει συζητήσει να συγκεντρώσει μεταξύ 8 και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την G42, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους, οι οποίοι ζήτησαν ανωνυμία συζητώντας εμπιστευτικές πληροφορίες. Δεν είναι σαφές εάν η επιχείρηση τσιπ και οι ευρύτερες προσπάθειες χρηματοδότησης της εταιρείας σχετίζονται.

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, αναζητούσε κεφάλαια για το έργο, με την κωδική ονομασία Tigris. Ο στόχος είναι η παραγωγή ημιαγωγών που μπορούν να ανταγωνιστούν εκείνους της Nvidia Corp., η οποία κυριαρχεί επί του παρόντος στην αγορά για εργασίες τεχνητής νοημοσύνης, ανέφερε το Bloomberg News τον περασμένο μήνα.

Τον Οκτώβριο, η G42 ανακοίνωσε μια συνεργασία με την OpenAI “για την παροχή λύσεων αιχμής AI στα ΗΑΕ και τις περιφερειακές αγορές”. Δεν δόθηκαν οικονομικά στοιχεία. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2018, διευθύνεται από τον Σεΐχη Tahnoon bin Zayed Al Nahyan, σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΑΕ και πρόεδρο της Επενδυτικής Αρχής του Αμπού Ντάμπι.

Το μέλλον της OpenAI φαινόταν για λίγο αβέβαιο αφού το διοικητικό της συμβούλιο απέλυσε ξαφνικά τον Altman νωρίτερα τον περασμένο μήνα. Εκείνη την εποχή, ορισμένοι επενδυτές σκέφτηκαν να μειώσουν τα μερίδιά τους στο μηδέν. Αλλά μετά από πέντε ημέρες αναταραχής στην ηγεσία, ο Altman επέστρεψε και ένα νέο διοικητικό συμβούλιο ορίστηκε. Η εταιρεία έχει ως στόχο να καταστήσει σαφές στους πελάτες ότι επικεντρώνεται εκ νέου στα προϊόντα της μετά την αναταραχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI