Μέλος της Global Federation of Insurance Association (GFIA), έγινε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΑΕΕ, η GFIA ιδρύθηκε το 2012, με σκοπό την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του κλάδου στην παροχή πληροφοριών σε διεθνείς ρυθμιστικούς φορείς και την αποτελεσματικότερη συμβολή στον διεθνή διάλογο για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Είναι μια παγκόσμια, μη κερδοσκοπική ένωση, η οποία εκπροσωπεί εθνικές και περιφερειακές ασφαλιστικές ενώσεις, παρεμβαίνοντας για λογαριασμό τους σε κυβερνήσεις, διεθνείς ρυθμιστικές αρχές και άλλους. Σήμερα αριθμεί ως μέλη της 42 ασφαλιστικές ενώσεις από όλο τον κόσμο.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συμμετοχή της ΕΑΕΕ ως ενεργού μέλους της GFIA» σχολίασε η Ελίνα Παπασπυροπούλου, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε με τις προτάσεις και τις θέσεις μας στο διάλογο που πραγματοποιείται στα όργανα της GFIA για όλες τις εξελίξεις στον ασφαλιστικό κλάδο παγκοσμίως, αλλά και να παρέχουμε χρήσιμη πληροφόρηση στα μέλη μας για ό,τι συμβαίνει σε διεθνές επίπεδο».

Η ΕΑΕΕ

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος είναι το θεσμικό όργανο για την εκπροσώπηση των ασφαλιστικών εταιριών στην Ελλάδα. Είναι ένα αναγνωρισμένο επαγγελματικό σωματείο με ιστορία 115 ετών και με έναν θεσμικό ρόλο που διαρκώς εξελίσσεται και εμπλουτίζεται. Tα 45 μέλη της στο σύνολό τους αντιπροσωπεύουν πάνω από το 95% των ασφαλίστρων που παράγονται στην ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις