Από πύραυλο χτυπήθηκε στα ανοικτά των νότιων ακτών της Υεμένης ένα αμερικανικής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο, σύμφωνα με το BBC που επικαλείται την βρετανική εταιρεία διαχείρισης κινδύνων στον ναυτιλιακό τομέα, Ambrey.

Ερυθρά Θάλασσα: Γιατί ο Μπάιντεν διέταξε τώρα την επίθεση κατά των Χούθι στην Υεμένη;

Σύμφωνα με την Ambrey, η επίθεση «στόχευε αμερικανικά συμφέροντα ως απάντηση στα αμερικανικά στρατιωτικά πλήγματα σε στρατιωτικές θέσεις των Χούθι στην Υεμένη».

Λόγω του πλήγματος στο υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ αμερικανικής ιδιοκτησίας πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου ξέσπασε πυρκαγιά, αλλά παραμένει αξιόπλοο ενώ δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Το Eagle Gibraltar

Το πλοίο που επλήγη ονομάζεται Eagle Gibraltar. Ανήκει στην Eagle Bulk, μια εταιρεία με έδρα το Στάμφορντ του Κονέκτικατ, η οποία είναι ενταγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η εταιρεία δεν απάντησε σε επανειλημμένα αιτήματα για σχολιασμό.

Το Eagle Gibraltar.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την επίθεση, αν και οι υποψίες πέφτουν στους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Τι αναφέρουν οι ΗΠΑ

Σε σχετική ανακοίνωση η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ αναφέρει:

«Στις 15 Ιανουαρίου, περίπου στις 4 μ.μ. (ώρα Σαναά), οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν μαχητές Χούτι εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο κατά πλοίων από περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούτι και έπληξαν το M/V Gibraltar Eagle, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ, το οποίο ανήκει στις ΗΠΑ και το οποίο διαχειρίζονται οι ΗΠΑ. Το πλοίο δεν ανέφερε τραυματισμούς ή σημαντικές ζημιές και συνεχίζει το ταξίδι του.

Νωρίτερα σήμερα, περίπου στις 2 μ.μ. (ώρα Σαναά), οι αμερικανικές δυνάμεις εντόπισαν βαλλιστικό πύραυλο κατά πλοίων που εκτοξεύθηκε προς τις εμπορικές ναυτιλιακές γραμμές της νότιας Ερυθράς Θάλασσας. Ο πύραυλος παρουσίασε σφάλμα κατά την πτήση και προσέκρουσε στην ξηρά της Υεμένης. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά