Να «σταματήσουν να χαζολογούν» και να αυξήσουν περαιτέρω την παραγωγή πυραυλικών συστημάτων για το πυροβολικό ζήτησε από τους κατασκευαστές στρατιωτικού εξοπλισμού ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

ΔΝΤ: Με 2,6% θα «τρέξει» η ανάπτυξη στη Ρωσία το 2024, παρά τις κυρώσεις

Η επίσκεψη στα Ουράλια

Ο Σοϊγκού επισκέφτηκε εργοστάσια παραγωγής όπλων στο Γεκατερίνμπουργκ στα Ουράλια και δήλωσε ότι η Ρωσία αυξάνει την παραγωγή πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας ύστερα από σειρά ουκρανικών επιθέσεων με drones με στόχο πόλεις και ενεργειακές υποδομές.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από την ιστοσελίδα RBC σήμερα από την περιοδεία του Σοϊγκού σε εργοστάσια, ο υπουργός επέκρινε τη διοίκηση ενός εργοστασίου για το ότι δεν παρήγαγε αρκετά πυραυλικά συστήματα πυροβολικού.

«Σταματήστε να χαζολογάτε»

«Ακούστε, σταματήστε να χαζολογάτε, παιδιά. Αρχίσαμε να ασχολούμαστε με αυτό το 2022. Θα έπρεπε να είχαμε αυτές τις μηχανές να δουλεύουν στο φουλ το 2023», δήλωσε στους επικεφαλής του εργοστασίου.

«Θα ήθελα να έχω εντός μίας εβδομάδας μια συγκεκριμένη πρόταση για το πώς θα φθάσουμε τους δείκτες που όρισε ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ Πούτιν). Αυτό πρέπει να γίνει, διότι όλες αυτές οι παραγγελίες συνδέονται με τις επιδόσεις πολύ συγκεκριμένης δουλειάς στο πεδίο της μάχης», δήλωσε.

Πολεμική οικονομία

Ο επικεφαλής της μονάδας δήλωσε ότι το εργοστάσιο έχει ήδη εξαπλασιάσει την παραγωγή τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Ρωσία έχει θέσει την οικονομία σε καθεστώς πολέμου, με τα εργοστάσια αμυντικού στρατιωτικού εξοπλισμού να λειτουργούν σε 24ωρη βάση για να καλύψουν τις ανάγκες των στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Στην στροφή αυτή προς την πολεμική οικονομία αποδίδεται και σημαντικά μεγαλύτερη ανάπτυξη που εκτιμάται ότι θα έχει η Ρωσία το 2024, βάσει των αναθεωρημένων εκτιμήσεων του ΔΝΤ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω