Σημαντική αύξηση, συγκριτικά με το 2022, παρουσίασαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ενώ άνοιξε πιο νωρίς φέτος η σαιζόν για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη και οι προοπτικές είναι ενθαρρυντικές για το 2024.

Τις ανακοινώσεις έκανε η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη σε διαδικτυακή παρέμβασή της σε ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) στο πλαίσιο του 32ου επιχειρηματικού και οικονομικού πολυσυνεδρίου «Money Show» που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Εξαιρετική η τουριστική περίοδος και το 2024, προβλέπει ο K. Σκρέκας

Η κ. Ράπτη ανέφερε ότι το πρώτο 11μηνο του 2023, από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο, σημειώθηκε σημαντική αύξηση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις της χώρας μας, σε ποσοστό 14,5% που μεταφράζεται σε 20 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο οι αφίξεις στην Ελλάδα, αυξήθηκαν κατά 17,3% (32 εκατ. ταξιδιώτες). Παράλληλα, έκανε μνεία στη νέα στρατηγική που έχει επιλέξει το υπουργείο Τουρισμού, με λεπτομερές σχέδιο δράσης, με συγκεκριμένους στόχους, όπως η βιωσιμότητα των προορισμών, η προώθηση τους, το οποίο θα επιτευχθεί μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής δραστηριότητας σε όλη τη χώρα, όλο τον χρόνο.

«Στόχος μας όμως, είναι να ενισχύσουμε τη συνεργασία, ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ιδιωτική πρωτοβουλία» υπογράμμισε.

Συνεργασίες

Μιλώντας στην ημερίδα ο γραμματέας της ΠΕΔΚΜ, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Διαδημοτικής Συνεργασίας Θεσσαλονίκης Βασίλης Γάκης, εκτίμησε ότι οι δήμοι μπορούν να αναπτυχθούν τουριστικά, αρκεί, όπως είπε, να συνεργαστούν, να αναπτύξουν συνέργειες και να έχουν ένα στρατηγικό σχεδιασμό. Τους Οργανισμούς Διαχείρισης των τουριστικών προορισμών (DMOs), παρουσίασε στην Ημερίδα ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Αλέξανδρος Θάνος ενώ στους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τουριστικές δράσεις αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού Μύρων Φλουρής.

«Θα βρούμε τρόπο για να αυξήσουμε το διάστημα του τουρισμού, αλλά για να γίνει αυτό όμως χρειάζονται εργαλεία και συνέργειες από τους δήμους και την περιφέρεια» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες