Στην Αθήνα έφθασε το κομβόι με τα τρακτέρ των αγροτών που είχαν ξεκινήσει το πρωί από το Κάστρο της Βοιωτίας προκειμένου να λάβει μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο το οποίο θα ξεκινήσει στις 17:30 από την Ομόνοια. Κάποια τρακτέρ παρατάχθηκαν ήδη στο Σύνταγμα, μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων.

Τα περίπου 150 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα σύμφωνα με εκτιμήσεις αγροτών, περνούν από τα διόδια, με συνοδεία Αστυνομίας ώστε η είσοδό τους στην πόλη να γίνει συντεταγμένα.

Στις 17:30 θα συγκεντρωθούν στη πλατεία Ομονοίας και στις 18:30 θα ξεκινήσουν τη πορεία τους προς το Σύνταγμα.

Παράλληλα, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας με λεωφορεία και άλλα μέσα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα περισσότερα από εξήντα λεωφορεία.

Όπως είχε ανακοινώσει η ελληνική αστυνομία προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας, έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι αγρότες θα έχουν στο πλευρό τους στο συλλαλητήριο σωματεία, εργαζόμενους και φοιτητές που στηρίζουν τον αγώνα τους.

Επιπλέον, κατέφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά αγρότες από την Κρήτη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

«Ήθελα να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη και ευχαριστώ για την κατανόηση που δείχνουν οι κάτοικοι της Αθήνας. Δεν ήρθαμε να ενοχλήσουμε τον κόσμο. Το μόνο που θέλουμε είναι να δείξουμε το πρόβλημα που έχουμε, που είναι τεράστιο, και πως με ένα ξύσιμο του πάτου του βαρελιού δεν λύνονται τα προβλήματα. Έχουν εγκαταλειφθεί εγκαταστάσεις, περιουσίες, χωριά ολόκληρα. Ερημώνουν τα πάντα», είπε στο MEGA αγρότης από τον Πλατύκαμπο.

«Απομονώνουμε κάθε προβοκατόρικο στοιχείο»

Οι διοργανωτές του αγροτικού συλλαλητηρίου, καλούν τους εργαζόμενους και τον λαό της Αθήνας να συμμετάσχουν για να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία αφορούν και τους ίδιους, αφού «από τη δική μας επιβίωση, για την οποία παλεύουμε, εξαρτάται αν θα μπορούν να εξασφαλίσουν φθηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή τους και για την κάλυψη άλλων λαϊκών αναγκών», επισημαίνεται.

Ξεκαθαρίζουν δε, ότι «οποιαδήποτε άλλη, παράλληλη ή ξεχωριστή συγκέντρωση και κινητοποίηση που μπορεί να οργανωθεί στον χώρο του συλλαλητηρίου, με αιτήματα πέρα και έξω από το συγκεκριμένο πλαίσιο αγροτικών αιτημάτων που έχουν θέσει τα μπλόκα, ουδεμία σχέση έχει με τον αγώνα μας και, ουσιαστικά, στοχεύει στην υπονόμευσή του», ενώ καταγγέλλουν «τις όποιες ενέργειες αποσκοπούν στη συκοφάντηση και υπονόμευση του αγώνα μας και καλούμε όλους τους αγρότες και τον λαό της Αθήνας να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη στο συλλαλητήριο, απομονώνοντας κάθε προβοκατόρικο στοιχείο που αποτελεί «ξένο και εχθρικό σώμα» για το αγροτικό κίνημα».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

– Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

– Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

– Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

– Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO