Το «33ο Συνέδριο Ανάπτυξης Ορεινών Όγκων και Μειονεκτικών περιοχών του ΥπΑΑΤ μέσω του προγράμματος LEADER», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 και  την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 (στις 9.30 το πρωί), στο Λουτράκι Αλμωπίας στην Πέλλα.

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 θα πραγματοποιηθεί στα Γιαννιτσά Πέλλας εσπερίδα με θέμα: «Χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα μέσω του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ 2023-2027 (ΣΣ ΚΑΠ)» (στις 19:00).

Αυγενάκης: Κοινό πλαίσιο προτάσεων της EUMED 9 για τεχνικές βελτιώσεις στην ΚΑΠ

Την έναρξη του συνεδρίου αλλά και της εσπερίδας θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης, ενώ έχουν κληθεί οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι δήμαρχοι καθώς και οι φορείς των αγροτών.

Όσον αφορά στο συνέδριο, στόχος είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΥπΑΑΤ για την ανάπτυξη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας σε συνδυασμό με την πορεία υλοποίησης των τοπικών προγραμμάτων LEADER, την ανταλλαγή απόψεων καθώς και την εκπαίδευση των Ομάδων Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) σε διαχειριστικά θέματα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα δοθεί η ευκαιρία οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν για θέματα κρατικών ενισχύσεων, την ανάπτυξη συνεργασιών για τα Έξυπνα Χωριά μέσω των τοπικών προγραμμάτων, την προστιθέμενη αξία του LEADER αλλά και τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Η ημερίδα

Επίσης, όσον αφορά στην ημερίδα, στόχος είναι η ενημέρωση των παρευρισκόμενων για τα εξής:

  • Πορεία υλοποίησης των δράσεων αγροδιατροφής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του ΥπΑΑΤ
  • Δημόσιες Υποδομές στην Άρδευση
  • Οικολογικά Σχήματα- Πράσινη Αρχιτεκτονική της νέας ΚΑΠ 2023-2027
  • Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών στον τομέα της Γεωργίας στο πλαίσιο του ΣΣ ΚΑΠ
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO