Ξεκίνησε χθες η θεμελίωση του νέου ξενοδοχείου του ομίλου Electra στην Θεσσαλονίκη και όπως τονίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής της αλυσίδας των ξενοδοχείων, Electra, (Είναι CEO στα Electra Hotels & Resorts) Γιάννης Ρέτσος σε 22 μήνες περίπου θα είναι έτοιμο.

Πρόκειται για ένα 5άστερο ξενοδοχείο συνολικής επένδυσης 30 εκατ. ευρώ το οποίο όπως τονίζεται αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην Θεσσαλονίκη. Η τρέχουσα επένδυση του ομίλου στην Θεσσαλονίκη πιστοποιεί την ανοδική πορεία του προορισμού στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας, όπως τονίζεται.

Το ξενοδοχείο θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης, θα έχει 160 δωμάτια και θα στεγαστεί σε οικόπεδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Πρόκειται για το έβδομο ξενοδοχείο του ομίλου, ο οποίος έχει παρουσία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και την Κεφαλονιά.

Ξενοδοχειακό comeback

Όπως έχει γράψει προσφάτως ο ΟΤ Περισσότερα από 60 ξενοδοχειακά projects θα αναπτυχθούν στην Ελλάδα μέσα στην επόμενη τετραετία. Τέσσερα στα 10 θα λειτουργούν κάτω από τη σκέπη διεθνών brands, σύμφωνα με τον οδηγό «Greek Market Report | Hotel Investments 2024 – 2027» της Travelworks Public Relations.

Οι νέες επενδύσεις πιστοποιούν την μεγάλη δυναμική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Πολλά είναι τα ξενδοχεία που θα ανοίξουν στην Αθήνα τα επόμενα δυο χρόνια. Μεταξύ αυτών το «91 Athens Riviera» το πολυτελές Camping υπό την διαχείριση της Domes Resorts. Στο κέντρο της Αθήνας θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2024, το boutique hotel στη Ζαλοκώστα του Ομίλου Λάμψα, με 19 σουίτες.

Ένα ακόμη ξενοδοχείο το Roc Club, θα προσθέσει στο portfolio της η Grecotel. Το ξενοδοχείο θα ανοίξει τον Μαιο του 2024, κοντά στην Λίμνη Βουλιαγμένης.

Η Brown θα ανοίξει δυο ξενοδοχεία το Brown Museum, 93 δωματίων στην οδό Μπουμπουλίνας και το Domino Brown στην Οδό Θεμιστοκλέους με 46 δωμάτια, ενώ το 2025 θα ανοίξει ένα ακόμη το Villa Brown Sans Rival στη διασταύρωση Λιοσίων και Κων. Παλαλαιολογου, με 46 δωμάτια.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Νέες αφίξεις καταγράφονται και στη Βόρειο Ελλάδα. Εκτός από την Electra Hotels, το NYX Thessaloniki, έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το φθινόπωρο του 2024, και είναι το πρώτο εγχείρημα του ισραηλινού ομίλου Fattal στη συμπρωτεύουσα. Στη Χαλκιδική το Zoëtry Halkidiki Resort & Spa, πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του τον Μάιο του 2024, και είναι το πρώτο κατάλυμα στην Ελλάδα για το διάσημο brand Zoëtry.

Το καλοκαίρι του 2025 θα κάνει ντεμπούτο στη Χαλκιδική το Mitsis Hotels με ένα νέο θέρετρο πέντε αστέρων στη Σάρτη, μετά από μια στρατηγική συμφωνία διαχείρισης 20 ετών με την Happy Holidays S.A.

Στη Χαλκιδική ξεχωρίζει και το έργο του Νησιού Διάπορος το οποίο προγραμματίζεται να ανοίξει το καλοκαίρι του 2026 από τη ΣΤΑΝΤΑ ΑΕΔΑ του γνωστού επιχειρηματία Σταύρου Ανδρεάδη.

Και πάλι στη Χαλκιδική το καλοκαίρι του 2025 αναμένεται να κορυφωθεί η επένδυση ύψους 108 εκατ. ευρώ της Goldman Sachs Asset Management (GSAM) που σηματοδοτεί την ανακαίνιση και επέκταση τριών από τα έξι G-Hotels που βρίσκονται πλέον υπό την ιδιοκτησία της: το Athos Palace, το Pallini Beach και το Theophano Imperial Palace.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις