Η General Motors ανακαλεί σχεδόν 820.000 οχήματα pickup καθώς είναι πιθανό να παρουσιάσουν κάποιο ζήτημα ασφάλειας που αφορά τις πόρτες του χώρου αποσκευών.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι ο ηλεκτρονικός μηχανισμός κλειδώματος που χρησιμοποιείται για το άνοιγμα της πόρτας του χώρου αποσκευών των φορτηγών Chevy Silverado και GMC Sierra του 2020-2024 ενδέχεται να βραχυκυκλώσει εάν εισέλθει νερό στην πίσω πόρτα. Αυτό σημαίνει ότι η πόρτα θα μπορούσε να ανοίξει ακούσια ενώ το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο.

General Motors: Mega – deal με LG Chem για προμήθεια υλικών μπαταριών

Σε μια αναφορά που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας, η General Motors παραδέχεται ότι έλαβε περισσότερες από 130 καταγγελίες για το άνοιγμα της πόρτας του χώρου αποσκευών ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει. Αλλά η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η εν λόγω πόρτα μπορεί να ανοίξει μόνο όταν το όχημα είναι σταθμευμένο.

«Το σύστημα ελέγχου στη μονάδα ελέγχου αμαξώματος (BCM) θα εμπόδιζε την απελευθέρωση της πόρτας όταν το όχημα είναι σε ταχύτητα, ακόμα κι αν η BCM λάβει σήμα απελευθέρωσης από τον εξωτερικό διακόπτη της επιφάνειας αφής», υποστηρίζει η εταιρεία, προειδοποιώντας τους ιδιοκτήτες να βεβαιωθούν ότι έχουν κλείσει χειροκίνητα την πόρτα του χώρου αποσκευών τους πριν ξεκινήσουν την οδήγησή τους.

Καταγγελίες

Η General Motors σημείωσε ότι έλαβε μία καταγγελία για ελαφρύ τραυματισμό ενός οδηγού και τρεις για μικρές υλικές ζημιές.

Η ανάκληση περιλαμβάνει περισσότερα από 570.000 οχήματα που πωλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και περίπου 249.000 στον Καναδά. Οι αντιπρόσωποι θα αντικαταστήσουν τον εξωτερικό διακόπτη που ανοίγει την πόρτα του χώρου αποσκευών με υλικό που είναι πιο ανθεκτικό στο νερό.

Η General Motors είπε ότι θα αρχίσει να ενημερώνει τους πελάτες για το εάν το αυτοκίνητό τους επηρεάζεται στις 18 Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή