Πάνω από το όριο των 40.000 μονάδων αναρριχήθηκε ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας, σημειώνοντας νέο ρεκόρ μετά τον S&P500 και τον Nasdaq Composite που έφτασαν σε νέα υψηλά όλων των εποχών την Παρασκευή.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,23%. Από την άλλη, ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,21% στις 2.674,27 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,16% και τερμάτισε στις 872,97 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε κατά 0,13% χαμηλότερα στις 7.735,80 μονάδες, αφού έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 7.745,6 μονάδων την Παρασκευή.

Ο δείκτης έκλεισε κατά 0,5% υψηλότερα στις 40.109,23 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix υποχώρησε 0,12%, χάνοντας με τη σειρά του το υψηλό όλων των εποχών που σημειώθηκε την Παρασκευή.

Ο CSI 300 της Κίνας έκλεισε κατά 0,1% υψηλότερα στις 3.540,87 μονάδες, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις συναντήσεις «Two Sessions» της χώρας. Οι «Δύο Συνεδρίες» αναφέρονται στις ταυτόχρονες ετήσιες συνεδριάσεις του νομοθετικού σώματος της Κίνας, του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου και του ανώτατου πολιτικού συμβουλευτικού οργάνου της χώρας, της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του Κινεζικού Λαού.

Στις συναντήσεις, ο πρωθυπουργός της Κίνας Li Qiang αναμένεται να παραδώσει την έκθεση εργασίας της κυβέρνησης, η οποία περιγράφει λεπτομερώς τους οικονομικούς και πολιτικούς στόχους για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του στόχου για την αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Στα μάκρο της ημέρας η βιομηχανική παραγωγή της Νότιας Κορέας μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο, ενώ οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του μήνα.

Η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά 1,3%, από το αναθεωρημένο 0,5% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 1%. Οι λιανικές πωλήσεις της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν κατά 0,8% τον Ιανουάριο, μετά από πτώση 0,8% τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές