Με κέρδη έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κινήθηκε στη σκιά του placement του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς, με τον τραπεζικό κλάδο να δίνει εν τέλει την ώθηση για τη ζώνη των 1.430 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,85% στις 1.434,87 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.426,38 μονάδων (+0,26%) και 1.437,65 μονάδων (+1,05%). Ο τζίρος ανήλθε στα 130,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 28,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,1 εκατ. τεμάχια αξίας 5,2 εκατ. ευρώ.

Wall Street: Διορθώνει ελαφρώς, μετά τα ιστορικά υψηλά

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,05% στις 3.490,83 μονάδες, ενώ στο +0,53% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.448,77 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,26% στις 1.266,75 μονάδες.

Ισχυρό τραπεζικό ενδιαφέρον, νευρικότητα στους υπολοίπους

Η συνεδρίαση, όπως ήταν αναμενόμενο, περιστράφηκε γύρω από την Πειραιώς, η οποία ήδη συγκέντρωσε σημαντικές προσφορές άνω των 6 δισ. για τη διάθεση του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, επιβεβαιώνοντας το ισχυρό ενδιαφέρον για τα ελληνικά assets. Όπως σχολιάζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, η αλήθεια είναι ότι οι ξένοι θεσμικοί περιμένουν πως και πως το όποιο πακέτο και καθημερινά το ενδιαφέρον μεγαλώνει μιας και θεωρούμαστε παρθένα… αγορά για τα επόμενα χρόνια. Το φαινομενικό σίγουρο growth, χωρίς πολιτικά θέματα και με πρόσφατη επενδυτική βαθμίδα που σίγουρα θα φέρνει νέες αναβαθμίσεις σε πολλές περιπτώσεις το επόμενο διάστημα, είναι τα εχέγγυα για την πορεία.

Πάντως, η αγορά έδειξε ότι έχει τη δυναμική στη μεγάλη εικόνα, καθώς έρχεται από μία διορθωτική κίνηση περισσότερο χρόνου και λιγότερο τιμών, όπως επισημαίνει και η Fast Finance, με τους ταλαντωτές σε ημερήσιο να έχουν κατέβει αισθητά, χωρίς ακόμα να είναι στα χαμηλά τους ή να έχουν δώσει και πάλι ανοδικό έναυσμα τουλάχιστον στον ΓΔ. Από την άλλη σε αρκετές μεμονωμένες περιπτώσεις είχαμε σοβαρότερες διορθώσεις και ανοδικά εναύσματα. Το ίδιο συμβαίνει και στον FTSEM έχοντας μετά από καιρό και τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη. Οι αποκλίσεις στον RSI είναι ξεκάθαρες σε ημερήσιο γράφημα ενώ στα εβδομαδιαία γραφήματα η τάση παραμένει επιθετική.

Τεχνικά τώρα, ο γενικός δείκτης κατοχύρωσε τη ζώνη των 1.426 μονάδων, ενώ σήμερα διαπέρασε και τα υψηλά του Απριλίου του 2011, τα οποία μπορούν να δώσουν συνέχιση έως τις 1.453 μονάδες. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον θα έχει η διάθεση της ρευστότητας μετά την ολοκλήρωση του placement στην Πειραιώς, η οποία παραμένει στα τερματικά και θα καθοριστεί από την αναλογία της διάθεσης του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στον FTSE 25 τώρα, κατοχυρώθηκαν και οι 3.475 μονάδες, οι οποίες ανοίγουν το δρόμο για τις 3.531 μονάδες. Ήδη η αγορά έχει καλύψει λίγο λιγότερο από το μισό της ετήσιας απόδοσης μόλις σε δύο μήνες. Οι ημερήσιοι ταλαντωτές διορθώνουν σε χρόνο και όχι σε τιμές μέχρι στιγμής, ενώ τα εβδομαδιαία γραφήματα συνεχίζουν να είναι μεν σε υπεραγορασμένα επίπεδα αλλά σε επιθετική τάση. Πάντα οι ταλαντώσεις σε τέτοια επίπεδα δίνουν και τις μεγαλύτερες αποδόσεις, αναφέρει η Fast Finance. Ο τραπεζικός διαπέρασε σήμερα τις 1.250 μονάδες, οι οποίες δίνουν σε πρώτη φάση τις 1.284 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημείωσε άλμα 5,82% στα 4,2180 ευρώ, διακινώντας μάλιστα πάνω από 5,5 εκατ. τεμάχια, ενώ πάνω από 6 εκατ. τεμάχια ήταν ο όγκος της Alpha Bank, η οποία έκλεισε με κέρδη 3,05% στα 1,7740 ευρώ. Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Motor Oil, Eurobank, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίο, με τις Autohellas, Εθνική, Coca Cola, Aegean, Cenergy, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ και Σαράντη να κλείνουν με μικρά κέρδη.

Στον αντίποδα, ο Τιτάνας, η ΕΥΔΑΠ, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ΔΕΗ δεν ακολούθησαν το ανοδικό μομέντουμ, κλείνοντας με απώλειες που ξεπέρασαν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες