Ένα νέο υποβρύχιο καλωδιακό δίκτυο στις Φιλιππίνες αναμένεται να ενισχύσει τη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα νησιά της χώρας.

Το έργο της τοποθέτησης του υποβρύχιου καλωδιακού δίκτυου (PDSCN) είναι ένα κοινό έργο που ανήκει κατά πλειοψηφία στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών IPS, εισηγμένη στο Τόκιο, καθώς και στους παρόχους των Φιλιππίνων Globe Telecom και Eastern Telecommunications. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τον Απρίλιο.

Κομισιόν: Επανέναρξη των συνομιλιών ΕΕ με Φιλιππίνες για συμφωνία ελεύθερου εμπορίου

Το δίκτυο μήκους 2.500 χιλιομέτρων “είναι πραγματικά μια αλλαγή παιχνιδιού στην προσπάθεια των Φιλιππίνων να είναι μεταξύ των ίσων όσον αφορά τη διασύνδεση στο διαδίκτυο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό”, δήλωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ferdinand Marcos Jr. σε τελετή έναρξης τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η InfiniVAN, η Globe και η Eastern Telecommunications έχουν επενδύσει συνολικά 150 εκατομμύρια δολάρια στο δίκτυο, το οποίο εκτείνεται από το νησί Λουζόν στα βόρεια έως το Μιντανάο στο νότο. Οι σύνδεσμοι μεταξύ διαφορετικών τμημάτων ενισχύθηκαν ώστε να μπορούν να αντέχουν τα γρήγορα ρεύματα στα νερά.

Μεγάλες πόλεις όπως η Μανίλα και το Κεμπού έχουν ήδη σχετικά σταθερή πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, οι Φιλιππίνες αποτελούνται από περισσότερα από 7.100 νησιά και οι πιο απομακρυσμένες περιοχές συχνά δεν έχουν σταθερές συνδέσεις. Το νέο καλωδιακό δίκτυο θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και να τονώσει την ανάπτυξη σε εθνικό επίπεδο.

H «βιομηχανία» των τηλεφωνικών κέντρων

Οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι το δίκτυο θα επιτρέψει στον τομέα της εξωτερικής ανάθεσης επιχειρηματικών διαδικασιών να επεκταθεί πέρα από τις μεγάλες πόλεις. Εταιρείες από όλο τον κόσμο λειτουργούν τηλεφωνικά κέντρα στις Φιλιππίνες, εκμεταλλευόμενες τον μεγάλο αγγλόφωνο πληθυσμό και το χαμηλότερο κόστος εργασίας.

Ο τομέας BPO των Φιλιππίνων κέρδισε 35,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικά έσοδα και απασχόλησε 1,7 εκατομμύρια το 2023, σύμφωνα με βιομηχανικό όμιλο. Πολλοί παίκτες εδρεύουν στη Μανίλα, το Κεμπού και άλλες μεγάλες πόλεις, καθώς οι εργαζόμενοι χρειάζονται αξιόπιστη πρόσβαση σε διαδικτυακά δεδομένα πελατών.

Οι αυξανόμενοι μισθοί οδήγησαν ορισμένους στο ενδεχόμενο μετεγκατάστασης, αν και η ανεπαρκής τηλεπικοινωνιακή υποδομή τους εμπόδισε. Οι περιφερειακές κυβερνήσεις καλωσόρισαν το PDSCN για τις δυνατότητες δημιουργίας θέσεων εργασίας.

«Θα είμαστε επίσης σε θέση να παρέχουμε ταχύτερο Διαδίκτυο [και] πιο αποτελεσματικές ψηφιακές υπηρεσίες σε Φιλιππινέζους που βρίσκονται τόσο σε αστικές όσο και σε αγροτικές περιοχές της χώρας», είπε ο πρόεδρος Φ. Μάρκος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή