Αδύναμο εμφανίζεται και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών να αντιδράσει μετά από τη βουτιά του 2% που κατέγραψε χτες, παλεύοντας πλέον να κρατήσει και τις 1.390 μονάδες, υπό το βάρος των απωλειών της πλειονότητας των τίτλων του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,09% στις 1.392,52 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.351,79 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,29% στις 1.166,58 μονάδες.

Επιλεκτικότητα και επιφυλακτικότητα

Το κλίμα που κυριαρχεί στην αγορά από χτες μόνο θετικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με τον γενικό δείκτη να παλεύει πλέον να κρατήσει τις 1.390 μονάδες ώστε να μην επιταχυνθούν τα stop loss των περισσοτέρων χαρτοφυλακίων. Ωστόσο, οι παρεμβάσεις των αγοραστών είναι πολύ επιλεκτικές, προφανώς αναμένοντας να περάσει η «μπόρα» της διόρθωσης και να αναζητήσουν χαμηλότερες τιμές.

Διαγραμματικά, ο Γενικός Δείκτης έχει βασική στήριξη το επίπεδο των 1.380-85 μονάδων, το οποίο και δοκιμάστηκε 4 φορές στις συνεδριάσεις 7, 13, 14 Φεβρουαρίου και 12 Μαρτίου. Εκεί θα αξιολογηθούν οι προθέσεις των πωλητών και μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να πιέσουν, αλλά και οι δυνάμεις των αγοραστών, δηλαδή το κατά πόσο θα περιμένουν χαμηλότερες τιμές ή θα στηρίξουν τις θέσεις τους.

Ο Τραπεζικός δείχνει να είναι αδύναμος, με την Εθνική σήμερα να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Οι 1.160 μονάδες είναι ένα ασθενές σημείο από όπου αναμένεται κάποιου είδους ανοδική αντίδραση, πρώτα μέχρι τη ζώνη των 1.200 ώστε να δώσει και ευκαιρία στους… αργοπορημένους να εξέλθουν.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η MotorO Oil χάνει 1,16%, με την Εθνική να είναι στο -0,98%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Eurobank, ΟΤΕ, Jumbo, Cenergy, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ και Alpha Bank.

Στον αντίποδα, θετικά κινούνται οι Quest, Aegean, Autohellas, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Coca Cola και Πειραιώς, αλλά καμία δεν κινείται με κέρδη άνω του 1%. Χωρίς μεταβολή είναι η Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών