Η δεκαετία του 2020 είναι μια κρίσιμη δεκαετία που θα δείξει πόσο σοβαρός είναι ο κόσμος για την αναχαίτιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αναφέρει το Bloomberg.

Η επόμενη πρόκληση των ασιατικών tech είναι η επαναφορά του πήχη

Μπορεί να φαίνεται ότι ο αγώνας χάνει την ορμή του, δεδομένης της οργισμένης αντίδρασης από πολλές πλευρές, συμπεριλαμβανομένων των επενδυτών, των αγροτών και των οδηγών. Ωστόσο, ένα ρεκόρ 1,8 τρισεκ. δολαρίων εισέρρευσε σε πράσινες τεχνολογίες πέρυσι, βοηθώντας στην ανάπτυξη μιας γενιάς νεοσύστατων επιχειρήσεων που επιδιώκουν να ψύξουν τον πλανήτη.

Αυτή η καινοτομία είναι που στηρίζει τον ετήσιο διαγωνισμό Pioneers του BloombergNEF, ο οποίος εντοπίζει μερικές από τις πιο ελπιδοφόρες εταιρείες που ανταποκρίνονται στην κλιματική πρόκληση.

Envelio

Η σύνδεση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με το δίκτυο απαιτεί μελέτες και οι μελέτες αυτές απαιτούν χρόνο. Η Envelio έχει αναπτύξει λογισμικό που επιταχύνει το ρολόι. Το λογισμικό χρησιμοποιεί ένα ψηφιακό δίδυμο δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και επιτρέπει πολύ ταχύτερη ανάλυση έργων που κυμαίνονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως φορτιστές EV. Ενώ η μείωση του χρόνου που απαιτείται για τη διεξαγωγή μελετών δεν θα εκκαθαρίσει τις μακροχρόνιες καθυστερήσεις, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση κάπως της συμφόρησης.

PVcase

Η απόσπαση της περισσότερης ενέργειας από τον ήλιο απαιτεί την κατασκευή ηλιακών πάρκων στα σωστά μέρη στα σωστά μεγέθη. Η PVcase είναι μια εταιρεία λογισμικού με μια σειρά εργαλείων που βοηθούν τους προγραμματιστές να κάνουν ακριβώς αυτό. Με την ενσωμάτωση με το λογισμικό μοντελοποίησης AutoCAD, οι ηλιακοί μηχανικοί μπορούν να διεξάγουν έρευνα για συγκεκριμένες τοποθεσίες και να αυτοματοποιούν επαναλαμβανόμενες διαδικασίες. Άλλα εργαλεία επιτρέπουν στους προγραμματιστές να προσομοιώνουν την ηλιακή απόδοση. Αυτό μπορεί να μειώσει τον αριθμό των αδειών που κατατίθενται για λιγότερο από τα βέλτιστα έργα, έτσι ώστε αυτά που μπορούν να μεγιστοποιήσουν τη χωρητικότητά τους να συνδεθούν γρηγορότερα.

TS Conductor

Το δίκτυο θα χρειαστεί καλύτερες γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας για να αντιμετωπίσει τα terawatts νέας ενέργειας που θα συνδεθούν τις επόμενες δεκαετίες. Τα περισσότερα καλώδια σήμερα χρησιμοποιούν αγωγούς αλουμινίου ενισχυμένους με χάλυβα (ACSR). Η TS Conductor κατασκευάζει ένα με έναν σύνθετο πυρήνα άνθρακα τυλιγμένο σε μια εξαιρετικά αγώγιμη μορφή αλουμινίου που είναι 10 φορές ισχυρότερη από την ACSR. Το αποτέλεσμα; Λιγότερη χαλάρωση, περισσότερη δύναμη. Ο αγωγός έχει τρεις φορές την ικανότητα μεταφοράς ρεύματος.

Aeroseal

Τα ενεργειακά αποδοτικά σπίτια είναι μια λύση κλίματος και άνεσης. Το Aeroseal βελτιώνει την αποτελεσματικότητα χρησιμοποιώντας μια μοναδική διαδικασία πιέζοντας πρώτα ένα σπίτι χρησιμοποιώντας πλαστικά φύλλα και ανεμιστήρα, στη συνέχεια ψεκάζοντας ένα αεροζόλ στεγανωτικό που ρέει προς τα κενά και επεκτείνεται για να σχηματίσει μια αεροστεγή σφράγιση. Είναι βασικά γρήγορη πληκτρολόγηση σε σύγκριση με τη μέθοδο κυνηγιού και ραμφίσματος που χρησιμοποιούν παραδοσιακά οι εργολάβοι όταν αναζητούν και σφραγίζουν κενά ένα κάθε φορά.

Η διαδικασία πληρεί τις προϋποθέσεις για φορολογικές πιστώσεις του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού και λειτουργεί τόσο με νεόδμητα σπίτια, όσο και με παλαιότερα κτίρια στη διαδικασία εκτέλεσης εργασιών HVAC.

Celsius

Οι αντλίες θερμότητας είναι ένα όλο και πιο κοινό εργαλείο στην εργαλειοθήκη κλιματικών λύσεων. Το όνομα του παιχνιδιού τώρα τα αναπτύσσει πιο αποτελεσματικά. Η Celsius Energy προσφέρει μερικές οδούς για να γίνει αυτό με αντλίες θερμότητας εδάφους. Η χρήση του εδάφους για θέρμανση και ψύξη μεγάλων κτιρίων σημαίνει διάτρηση κάθετων οπών κάθε λίγα μέτρα, απαιτώντας μεγάλη ποσότητα γης για να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό σύστημα. Με τη διάτρηση διαγώνια, το σύστημα της Celsius χρησιμοποιεί το ισοδύναμο δύο θέσεων στάθμευσης για να εγκαταστήσει ένα τυπικό σύστημα με περίπου 20 πηγάδια. Για πυκνοκατοικημένες περιοχές, αυτό καθιστά προσβάσιμες τις αντλίες θερμότητας εδάφους. Η εταιρεία προσφέρει επίσης λογισμικό για τη βελτιστοποίηση του συστήματος αντλίας θερμότητας σε πραγματικό χρόνο.

Kelvin Systems

Η θέρμανση καλοριφέρ υπάρχει από τον 19ο αιώνα και η απόδοσή της στη θέρμανση ενός χώρου (ή η έλλειψή της) αντικατοπτρίζει την ηλικία της. Ωστόσο, εκατομμύρια διαμερίσματα εξακολουθούν να βασίζονται στην ξεπερασμένη τεχνολογία, εν μέρει επειδή είναι τόσο ακριβό να μετατρέπονται τα συστήματα HVAC των παλαιών κτιρίων. Σε μια προσπάθεια να φέρει αυτά τα σπίτια στον 21ο αιώνα, η Kelvin Systems προσφέρει αυτό που αποκαλεί Cozy. Το μονωμένο μεταλλικό περίβλημα είναι κατασκευασμένο για να ταιριάζει άνετα γύρω από διάφορους τύπους θερμαντικών σωμάτων.

Τα ψηφιακά χειριστήρια και ένας ανεμιστήρας βοηθούν στην πιο ομοιόμορφη κατανομή της ζεστασιάς και μειώνουν την ποσότητα πετρελαίου, φυσικού αερίου και άλλων τύπων καυσίμων που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση των λεβήτων. Η startup εργάζεται επίσης σε μια υβριδική προσφορά ηλεκτροδότησης, παρέχοντας μια αντλία θερμότητας και ένα σύστημα θερμικής αποθήκευσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψύξη και θέρμανση όταν οι θερμοκρασίες είναι πάνω από το μηδέν.

 CoverCress

Η CoverCress ζητά από τους κατασκευαστές βιοκαυσίμων να εξετάσουν το ταπεινό pennycress. Η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει τη βελτίωση της αναπαραγωγής φυτών και την επεξεργασία γονιδίων για τη βελτίωση της απόδοσης, της ποιότητας και της σύνθεσης των ινών και του ελαίου από την καλλιέργεια. Το φυτό μπορεί να καλλιεργηθεί το χειμώνα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιεί γη που διαφορετικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια τροφίμων. Αυτό παρακάμπτει ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα με τα βιοκαύσιμα όπως η αιθανόλη με βάση το καλαμπόκι.

XFuel

Τα περισσότερα εργοστάσια που παράγουν εναλλακτικά καύσιμα είναι τεράστιες εγκαταστάσεις δεξαμενών, σωλήνων και αντιδραστήρων. Η XFuel έχει ένα διαφορετικό όραμα: μια αρθρωτή μονάδα που θα μπορούσε να της επιτρέψει να αυξήσει γρήγορα την παραγωγή καυσίμων που παράγονται από τα πάντα, από ελαιώδη ναυτιλιακά απόβλητα γνωστά ως θαλάσσια λάσπη έως απόβλητα βιομάζας.

NatureMetrics

Η βιοποικιλότητα είναι απαραίτητη για την υγεία του πλανήτη, αλλά τα είδη εξαφανίζονται με ρυθμό έως και 10.000 φορές ταχύτερο λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ωστόσο, δεν μπορείτε να προστατεύσετε αυτό που δεν γνωρίζετε ότι υπάρχει. Εκεί μπαίνει το NatureMetrics. Η startup προσφέρει σχετικά χαμηλού κόστους κιτ που επιτρέπουν στους χρήστες να αναλύουν δείγματα νερού, εδάφους και ιζημάτων για αυτό που είναι γνωστό ως περιβαλλοντικό DNA (eDNA).

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι το κλειδί για την ενεργειακή μετάβαση, αλλά δεν είναι τέλειες. Η Li-Metal αναπτύσσει το επόμενο κύμα τεχνολογίας για να διασφαλίσει ότι οι μπαταρίες είναι ασφαλέστερες, μεγαλύτερης διάρκειας και πιο ενεργειακά πυκνές. Συνήθως, το μέταλλο λιθίου δημιουργείται με την επεξεργασία χλωριούχου λιθίου, το οποίο δεν είναι μόνο δαπανηρό, αλλά παράγει επίσης πέντε τόνους αερίου χλωρίου για κάθε τόνο λιθίου. Η Li-Metal έχει αναπτύξει μια διαδικασία για την παραγωγή ανόδων μετάλλου λιθίου και λιθίου-μετάλλου – σημαντικών συστατικών κτύπημα – χωρίς το δηλητηριώδες υποπροϊόν. Είναι επίσης πιο ενεργειακά αποδοτικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Ψηφιακός μετασχηματισμός: Πρώτοι στα social media, ουραγοί στις τραπεζικές συναλλαγές
Οικονομία |

Η σχέση των Ελλήνων με τις ψηφιακές τεχνολογίες - Τα social media και οι τραπεζικές συναλλαγές

Πώς υιοθετούν οι επιχειρήσεις τις ψηφιακές τεχνολογίες; Πώς χρησιμοποιούν οι πολίτες τις δημόσιες και άλλες υπηρεσίες στο διαδίκτυο; Ποια είναι η συμμετοχή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του

TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI