Την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Πανθεσσαλίκη Α.Ε. έναντι συνολικού τιμήματος 9,35 εκατ. ευρώ, ανακοινωσε σημερα ο όμιλος της R Energy1 Holdings S.A.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Όμιλος ενισχύει το χαρτοφυλάκιό του με 12 επιπλέον φωτοβολταϊκούς σταθμούς— ήδη εν λειτουργία στην περιοχή της Λάρισας, ισχυροποιώντας το αποτύπωμα του σε στρατηγικές θέσεις σε όλη την χώρα από λειτουργούντα πάρκα υψηλής ακτινοβολίας, με συνολική ισχύ 55 MW.

Επαναγοράζει το 20% της R Energy1 που κατέχει η Lamda ο Γ. Ρόκας

Παράλληλα, ο Όμιλος κατασκευάζει αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 48 MW. Με στόχο την συνεχόμενη κερδοφόρα και βιώσιμη ανάπτυξη, η R Energy1 Holdings εξελίσσει το επενδυτικό της πρόγραμμα με εντατικούς ρυθμούς: στόχος του Ομίλου είναι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς να ξεπεράσει τα 500 MW σε βάθος 5ετίας.

Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται και σχεδιάζονται νέα έργα αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων — αλλά και έργα αποθήκευσης ενέργειας, συνολικής ισχύος μεγαλύτερης των 400 MW.

Η R Energy1 ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2011 και δραστηριοποιείται στην εκμετάλλευση και λειτουργία εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με έμφαση στην ηλιακή και αιολική ενέργεια. Τον Δεκέμβριο του 2022, οι δραστηριότητες της R Energy1 μεταβιβάστηκαν στην R Energy1 Holding, η οποία έγινε η μητρική εταιρεία του Ομίλου.

Τα τελευταία έντεκα χρόνια, ο Όμιλος έχει υλοποιήσει επενδυτικό πλάνο ύψους περίπου 60 εκατ. ευρώ με τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ να ανέρχεται σε 44 MW, ενώ έχει στην κατοχή της 80 φωτοβολταϊκά πάρκα. Η ανάπτυξη του Ομίλου R Energy1 Holding συνεχίζεται δυναμικά και το επενδυτικό του πρόγραμμα εξελίσσεται με εντατικούς ρυθμούς. Στόχος του Ομίλου είναι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς να ξεπεράσει τα 400 MW σε βάθος 5ετίας.

Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται και σχεδιάζονται νέα έργα αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος των ~ 350 MW– από τα οποία περισσότερα από 200 MW βρίσκονται στο τελικό στάδιο ανάπτυξης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green