Με την ανάπλαση τεσσάρων εμβληματικών ακινήτων εγκαινιάζεται η στρατηγική συνεργασία της Dimand με την Τράπεζα Πειραιώς.

Real estate: Τα projects που φέρνουν ξανά στην οδό Σταδίου τη λάμψη της

Η νέα συνεργασία αφορά στο ακίνητο της Οδού Κοραή 4, όπου θα στεγαστούν τα νέα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς, το πολυκατάστημα «Λαμπρόπουλος» (νυν Notos) στην οδό Αιόλου και Λυκούργου, το οποίο θα ανακατασκευαστεί πλήρως στη βάση των μικτών χρήσεων, στην αναμόρφωση του ακινήτου της πρώην κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» στο Λαύριο και τέλος στις πρώην εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας «Φιξ» στη Θεσσαλονίκη, όπου η Πειραιώς είναι ο αποκλειστικός χρηματοδότης του project.

Από τον «Λαμπρόπουλο» στην κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, το συνολικό κόστος της ανάπτυξης των 4 έργων εκτιμάται πως θα ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ ενώ ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησής τους προσδιορίστηκε μέσα στην επόμενη 6ετία.

Πώς μεταμορφώνεται το κτίριο στην Κοραή 4

Σε ό,τι αφορά το ακίνητο επί της οδού Κοραή 4 θα ανακαινισθεί με επιμέλεια της Dimand με βάση τις πλέον σύγχρονες κτιριακές προδιαγραφές ώστε να στεγαστούν οι κεντρικές διοικητικές μονάδες της Πειραιώς. Το συνολικό εμβαδό του αγγίζει τα 15.000 τ.μ., από τα οποία άνω των 9.000 τ.μ. θα διατεθούν για την εγκατάσταση γραφείων της Τράπεζας.

Επιπλέον, 3.000 τ.μ. θα διατεθούν σε καταστήματα λιανικού εμπορίου και εστίασης στη στοά «Κοραή», δημιουργώντας ένα νέο κόμβο εμπορικής και ψυχαγωγικής δραστηριότητας στο κέντρο της Αθήνας. Το σχέδιο περιλαμβάνει την ανάδειξη του διατηρητέου κινηματογράφου ΑΣΤΥ και του χώρου ιστορικής μνήμης της Kommandatur της περιόδου 1941- 44.

Η Πειραιώς θα αναθέσει στην Dimand την ανάπλαση του εν λόγω ακινήτου επί τη βάσει συμφωνημένων ειδικών προδιαγραφών που περιλαμβάνουν πιστοποίηση βιώσιμων κτηρίων LEED Gold.

Ανάπλαση του βιομηχανικού συγκροτήματος ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη

Η αξιοποίηση αυτού του εμβληματικού ακινήτου, θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και αντανακλά την επιδίωξη της Πειραιώς να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της οικονομίας της Θεσσαλονίκης.

Η Πειραιώς και η Dimand έχουν έρθει σε καταρχήν συμφωνία για τη χορήγηση ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο έργο.

Ανάπτυξη παραθαλάσσιας έκτασης 100 στρεμμάτων στο Λαύριο

Η Dimand έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με την διαχειρίστρια εταιρεία της Strix Holdings II L.P., η οποία και ελέγχει την Euroterra A.E., ιδιοκτήτρια παραθαλάσσιας έκτασης 100 στρεμμάτων παρακείμενης του λιμένα Λαυρίου.

Σκοπός της συμφωνίας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας ευρείας επένδυσης με στόχο την αποκατάσταση της έκτασης και την ανάπτυξη πολεοδομικών υποδομών και κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες, μεταξύ άλλων θα φιλοξενούν κατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις εστίασης και χώρους αναψυχής.

Η επένδυση αυτή θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη του Ομίλου Πειραιώς και σκοπεύει να επαναπροσδιορίσει το Λαύριο ως ένα ελκυστικό τουριστικό πόλο, σε συνδυασμό με την αναζωογόνηση του κύριου λιμένα και την αξιοποίηση της μαρίνας. Οι κοινόχρηστοι χώροι που σχεδιάζονται αναμένεται να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών, με τήρηση όλων των σχετικών περιβαλλοντικών προδιαγραφών

Η επόμενη μέρα του ακινήτου της Notos.com (πρώην Λαμπρόπουλος)

Η Dimand θα προχωρήσει στην απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στις εταιρείες ειδικού σκοπού ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΜΑΕ και ΙΑΝΟΣ ΜΑΕ, στις οποίες ανήκει το ακίνητο του πρώην Λαμπρόπουλου επί των οδών Σταδίου και Αιόλου, συνολικής επιφάνειας 8.000 τ.μ., με στόχο την ανάδειξη και την αποτελεσματικότερη εκμετάλλευσή του, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην αναγέννηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Η Πειραιώς ως στρατηγικός εταίρος της Dimand θα διατηρήσει μειοψηφικό ποσοστό στις δύο εταιρείες.

Τι δήλωσαν Μεγάλου – Ανδριόπουλος

Σχολιάζοντας τη νέα συνεργασία ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου ανέφερε πως «Η συνεργασία με τη Dimand αντιπροσωπεύει το κοινό μας όραμα για τη δημιουργία βιώσιμων και καινοτόμων αστικών χώρων που ενισχύουν την ποιότητα ζωής και συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία αξίας των τοπικών κοινωνιών, ενώ συνάδει παράλληλα με τις αξίες και τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας. Μέσω της συνεργασίας αυτής, ο Όμιλος Πειραιώς, αξιοποιώντας την ισχυρή τεχνογνωσία της Dimand, ενισχύει τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του υπό το πρίσμα της αξιοποίησης του real estate και της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής».

«Στην Πειραιώς έχουμε ένα μεγάλο απόθεμα ακινήτων που διαχειριζόμαστε με πολλαπλούς τρόπους», σημείωσε, αφήνοντας περιθώρια και για περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας και σε άλλα ακίνητα και προσθέτοντας ότι «θέλουμε να δημιουργήσουμε αξία και στην πόλη και στους κατοίκους».

Από την πλευρά του ο κος Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dimand σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη νέα μας στρατηγική συνεργασία με την Πειραιώς, με την οποία προσβλέπουμε στη δημιουργία οικονομικής υπεραξίας με θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Η επίδραση των έργων στην αστική ανάπλαση των επιμέρους περιοχών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τόσο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όσο και στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης και το Λαύριο, διαμορφώνεται ήδη και θα συνεχιστεί σε συνδυασμό με άλλες αναπτύξεις και δράσεις η μεταμόρφωση των πόλεων.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις