Η American Hellenic Hull γίνεται μέλος της διεθνούς πρωτοβουλίας για την ανακύκλωση πλοίων, Ship Recycling Transparency Initiative (SRTI). Το SRTI αποτελεί τη διεθνή πλατφόρμα συλλογής δεδομένων μέσω της οποίας οι πλοιοκτήτες αναδεικνύουν τις πολιτικές και πρακτικές για την ανακύκλωση πλοίων, δίνοντας τη δυνατότητα στους ασφαλιστές, στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, στους ιδιοκτήτες φορτίου και σε άλλους ενδιαφερόμενους να αξιοποιούν τα δεδομένα της πλατφόρμας κατά τη λήψη αποφάσεών, αλλά και κατά την αναγνώριση καλών πρακτικών στη ναυτιλία.

Ο Ηλίας Τσακίρης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Ως μέλος του SRTI φιλοδοξούμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση μιας βιώσιμης στρατηγικής για τη ναυτιλία και τη γαλάζια ανάπτυξη. Η ναυτασφαλιστική αγορά διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, αναδεικνύοντας τις βιώσιμες πρακτικές ανακύκλωσης πλοίων για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβερνητικών ζητημάτων στη ναυτιλία.»

Ο Andrew Stephens, Εκτελεστικός Διευθυντής του SRTI, δήλωσε: «Η ανακύκλωση πλοίων περιλαμβάνει σημαντικούς περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και διακυβερνητικούς κινδύνους, αποτελώντας σημαντικό ζήτημα για τους χρηματοοικονομικούς φορείς. Μέσω του SRTI οι ασφαλιστές, οι δανειστές και οι επενδυτές διαθέτουν σημαντικά εργαλεία για να απαιτήσουν διαφάνεια στις πολιτικές και πρακτικές ανακύκλωσης των πλοίων και να βελτιώσουν τον κλάδο. Καλωσορίζουμε την American Hellenic Hull Insurance Company στην κοινότητα SRTI, στην οποία τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν δεσμευτεί σε πολιτικές που προάγουν την ανακύκλωση πλοίων με διαφάνεια και υπευθυνότητα.».

Η American Hellenic Hull Insurance Company αποτελεί το 29ο μέλος της πρωτοβουλίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα