Το ενδιαφέρον του να αποκτήσει πλειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Europcar Mobility Group επιβεβαίωσε ο γερμανικός Όμιλος Volkswagen, με στόχο να διευρύνει τη γκάμα των προσφερόμενων υπηρεσιών της.

Το θέμα αποκάλυψε πρώτο χθες το Bloomberg News, υποχρεώνοντας την VW να αναφερθεί στο ζήτημα επισημαίνοντας ωστόσο πως οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο.

Το Bloomberg είχε υποστηρίξει ότι ο γερμανικός Όμιλος, σε συνεργασία με την Attestor Ltd και την Pon Holdings BV, υπέβαλε πρόταση εξαγοράς ύψους 2,2 δισ. ευρώ στην Europcar. H μη δεσμευτική πρόταση δεν έγινε σε πρώτη φάση δεκτή, όμως πιθανότατα έπεται και συνέχεια…

Η Europcar, από την πλευρά της ανακοίνωσε πως απέρριψε πρόταση εξαγοράς ύψους 44 ευρώ ανά μετοχή, χωρίς να κατονομάζει τον ενδιαφερόμενο αγοραστή.

Θυμίζουμε πως η VW είχε στο παρελθόν αγοράσει και πάλι την εταιρεία (στα τέλη της δεκαετίας του ’90), όμως την πούλησε το 2006 στην Eurazeo SE έναντι 1,26 δισ. ευρώ.

Μετά την κρίση της περσινής χρονιάς, η Europcar υποχρεώθηκε σε μια ριζική αναδιάρθρωση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα υπέρογκα χρέη της, προχωρώντας και σε αύξηση κεφαλαίου που έδωσε τον έλεγχο της σε ομάδα πιστωτών, με επικεφαλής την Anchorage Capital Group και την Marathon Asset Management.

Από την άλλη πλευρά, η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της, η Herz Corp. αγωνίζεται να ορθοποδήσει από την αίτηση που υπέβαλε για υπαγωγή στο Άρθρο 11 περί χρεοκοπίας και να εκμεταλλευτεί τη σταδιακή ανάκαμψη που παρουσιάζει ο ταξιδιωτικός κλάδος με το τέλος των περιοριστικών μέτρων.

Η προοπτική ανάκαμψης του κλάδου πυροδότησε αυξημένο ενδιαφέρον από ξένους μνηστήρες τόσο για την Herz όσο και για έτερους παίχτες του κλάδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή