Η International Holding Company, της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν εταιρείες στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα υγειονομικής περίθαλψης και στη βιομηχανία, έγινε η πιο πολύτιμη εισηγμένη εταιρεία του Αμπού Ντάμπι την Κυριακή, όταν οι μετοχές της αυξήθηκαν σχεδόν 15% μετά την εισαγωγή μιας θυγατρικής.

Η εταιρεία προεδρεύεται από τον Σεΐχη Tahunu bin Zayed Al Nahyan, τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΑΕ και έναν αδελφό του de facto κυβερνήτη της χώρας του Πρίγκηπα-Διαδόχου Mohammed bin Zayed.

Η κεφαλαιοποίηση της IHC έφτασε τα 201,7 δισεκατομμύρια dirham (54,92 δισεκατομμύρια δολάρια) μετά το ντεμπούτο της στην αγορά της Alpha Dhabi, μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου που δραστηριοποιείται στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, των κατασκευών και της φιλοξενίας, στην οποία η IHC κατέχει μερίδιο 45%.

Με την κίνηση αυτή ξεπέρασε τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Etisalat 52,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έφερε κέρδη φέτος στα μερίδια της IHC πάνω από 163%.

Η Alpha Dhabi άνοιξε στα 20 dirham ανά μετοχή στο Χρηματιστήριο Αξιών του Abu Dhabi. Μέχρι το κλείσιμο είχε μειωθεί στα 15 dirham, δίνοντάς της μια αγοραία αξία 150 δισεκατομμυρίων dirham (40,8 δισ. $)

Η αύξηση των μετοχών αύξησε επίσης τον δείκτη του Αμπού Ντάμπι, ο οποίος έκλεισε 2% υψηλότερα. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς έφτασε για πρώτη φορά πάνω από 1 τρισεκατομμύριο dirham.

Η IHC, η οποία δραστηριοποιείται σε μια σειρά τομέων, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης και της γεωργίας, έχει γνωρίσει ραγδαία επέκταση στους κύριους επιχειρηματικούς της τομείς, με αποτέλεσμα την απότομη αύξηση των χρηματοοικονομικών μεγεθών της.

Η Alpha Dhabi τον Μάρτιο απέκτησε μερίδιο 12,1% στη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία ανάπτυξης του Αμπού Ντάμπι, Aldar Properties, που κατασκεύασε τη πίστα αγώνων Formula One του εμιράτου.

Η IHC σημείωσε ραγδαία αύξηση στα κέρδη κατά το παρελθόν έτος, αναφέροντας κέρδος 1,5 δισεκατομμυρίων dirham ($408 εκατομμύρια ) το πρώτο τρίμηνο, από 112,2 εκατομμύρια dirham ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή