Τη συνεργασία του για ακόμη δύο χρόνια με τη γερμανική Mercedes, ήτοι μέχρι τα τέλη του 2023, ανανέωσε ο πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Λιούις Χάμιλτον. Με τον τρόπο αυτό η συνεργασία τους ανεβαίνει πλέον στις έντεκα σεζόν, αριθμός ρεκόρ για οδηγό της F1 στην ίδια εταιρεία, από τις οποίες ο Βρετανός οδηγός έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα με τη Mercedes.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το deal έκλεισε στις 20 εκατ. στερλίνες το χρόνο, ήτοι δηλαδή περίπου 47 εκατ. ευρώ για τη διετία.

«Μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως έχουν περάσει εννέα χρόνια που συνεργάζομαι με αυτή την καταπληκτική ομάδα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω μαζί τους για ακόμα δύο χρόνια. Έχουμε κατακτήσει πολλά μαζί και έχουμε ακόμα αρκετά μπροστά μας εντός και εκτός πίστας. Είμαι πολύ περήφανος και ευγνώμων που η Mercedes με έχει στηρίξει στη προσπάθεια μου για την προώθηση της διαφορετικότητας και της ισότητας στο σπορ» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Βρετανός οδηγός.

Ο Λιούις Χάμιλτον βρίσκεται στην πρώτη θέση σε αριθμό νικών, στην ιστορία της Formula 1, με 98. Επιπλέον, κατέχει επτά παγκόσμιους τίτλους (τον πρώτο του, με την McLaren), ισοβαθμώντας με τον θρυλικό Γερμανό οδηγό Μίκαελ Σουμάχερ. Αν και το γεγονός πως συνεχίζει ακόμη την καριέρα του, σημαίνει πως πιθανότατα θα σπάσει και αυτό το ρεκόρ.

Η δεκάδα των αμοιβών των οδηγών της Φόρμουλα 1 :

10. Carlos Sainz, Ferrari: £7.3 million
9. Kimi Raikkonen, Alfa Romeo: £7.3 million
8. Valtteri Bottas, Mercedes: £7.3 million
7. Lando Norris, McLaren: £7.9 million
6. Charles Leclerc, Ferrari: £8.76 million
5. Daniel Ricciardo, McLaren: £10.9 million
4. Sebastian Vettel, Aston Martin: £10.9 million
3. Fernando Alonso, Alpine: £14.6 million
2. Max Verstappen, Red Bull: £18.27 million
1. Lewis Hamilton, Mercedes: £40 million

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι