Η Γερμανία αίρει από αύριο 7 Ιουλίου τους περιορισμούς που επέβαλε σε ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τέσσερις άλλες χώρες με αυξημένα κρούσματα παραλλαγών της Covid-19.

Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, σύμφωνα με το οποίο οι περιορισμοί, που ισχύουν επίσης για άτομα από την Πορτογαλία, τη Ρωσία, την Ινδία και το Νεπάλ, θα χαλαρώσουν από την Τετάρτη και οι ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα.

Ωστόσο, τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να τεθούν σε περιορισμό για έως και 10 ημέρες, έχοντας την επιλογή να διακόψουν την καραντίνα με αρνητικό τεστ την πέμπτη ημέρα.

Οι πέντε χώρες μέχρι τώρα έχουν ταξινομηθεί ως «περιοχές με παραλλαγές του ιού», λόγω της εξάπλωσης της Δέλτα και της Δέλτα Plus.

Όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, οι χώρες θα επαναταξινομηθούν ως «περιοχές αυξημένων κρουσμάτων».

Η Γερμανία γνωστοποίησε την απόφασή της για χαλάρωση των περιορισμών λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον ότι στη Βρετανία αίρονται οι περιορισμοί από τις 19 Ιουλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά