Στη σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G προχωράει η Wind με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των δικτύων νέας γενιάς 4G/4G+ και 5G.

Το Wind 5G αγγίζει σε συγκεκριμένες περιοχές μέγιστες ταχύτητες που ήδη ξεπερνούν το 1Gbps.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η σταδιακή απενεργοποίηση του 3G θα αρχίσει από τον Ιούνιο του 2022 με στόχο να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022.

Η κατάργηση του 3G δικτύου δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων (SMS), οι οποίες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά μέσω WIND 4G/4G+, που έχει 100% κάλυψη πανελλαδικά και μέσω 5G που η κάλυψη μέχρι το τέλος του 2021 θα φθάνει το 30%.

Ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της Wind, Νίκος Πανόπουλος αναφέρει ότι «τα τελευταία χρόνια η χρήση του internet από κινητό έχει αυξηθεί ραγδαία. Με σκοπό να στηρίξουμε τη συνεχώς αυξημένη ζήτηση για data επενδύουμε στα δίκτυα νέας γενιάς 4G και 5G και απελευθερώνουμε το φάσμα που χρησιμοποιεί το δίκτυο 3G ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία internet, να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία χρήστη στους πελάτες μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης