Έχοντας ως γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2, οι Μινωικές Γραμμές ακολουθούν πιστά όλα τα έκτακτα μέτρα πρόληψης για τις θαλάσσιες συνδέσεις, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση.

Από την έναρξη της πανδημίας, η εταιρεία υιοθετεί και εφαρμόζει ειδικό σχέδιο διαχείρισης πρόληψης και ελέγχου κατά της νόσου COVID-19, όπου μεταξύ άλλων πραγματοποιούνται:

  • Τακτικός φυσικός αερισμός των καμπινών μετά τον καθαρισμό τους, για τουλάχιστον μια ώρα, πριν την χρήση τους από τον επόμενο επιβάτη.
  • Τακτικός φυσικός αερισμός κοινόχρηστων χώρων καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού.
  • Αδιάλειπτη λειτουργία τεχνητού αερισμού/εξαερισμού σε όλους τους χώρους του πλοίου με απομονωμένη ανακυκλοφορία από εσωτερικούς χώρους, ώστε να προκύπτει 100% παροχή φρέσκου αέρα.
  • Σε πλοία τύπου καταμαράν, προβλέπεται η επιπλέον τοποθέτηση φίλτρων τύπου HEPA (High Efficiency Particulate Air) συγκράτησης σωματιδίων υψηλής απόδοσης.

Από τις 2 Ιουλίου του 2020, η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί για τις ως άνω πρακτικές που ακολουθεί από τον Ιταλικό Νηογνώμονα Rina με το πρότυπο biosafety trust certification για ασφαλή ταξίδια ενάντια σε μορφές πανδημίας, ενώ λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας των επιβατών, των συνεργατών και των ανθρώπων της τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News