Tην ιδιαίτερη ανησυχία του για το γεγονός ότι πλέον βρίσκονται στις ΜΕΘ και άτομα νεαρής ηλικίας, εξέφρασε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Το πιο ανησυχητικό για μένα είναι αν πάρετε την ηλικιακή κατανομή των διασωληνωμένων. Την τελευταία εβδομάδα είχαμε 3 θανάτους στην ηλικιακή ομάδα των 18-39 ετών και 9 καινούργιες διασωληνώσεις. Συνολικά, έχουμε 14 νέους και 1 παιδί  που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όσο για την πίεση στο σύστημα υγείας, δήλωσε πως τώρα δεν παράτηρείται κάτι τέτοιο, ωστόσο  αν συνεχίσει να αυξάνεται με αυτόν τον ρυθμό ο αριθμός των διασωληνωμένων τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

«Η απώλεια ενός νέος ανθρώπου από κάτι που μπορεί να το είχε αποφύγει με ένα τσίμπημα, είναι δυσβάσταχτη», ανέφερε.

Για την πορεία προς την ανοσία της αγέλης ,δήλωσε πως δεδομένου ότι βρισκόμαστε κοντά στο 60% ανοσίας στη χώρα μας, μας χωρίζει ένα 25% για να φτάσουμε στο 85% το οποίο θα σημάνει και την λήξη της πανδημίας, τόνισε ο καθηγητής.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο καθηγητής υπάρχει ένα οδυνηρό σενάριο να φτάσουμε εκεί: «Ενδέχεται να θρηνήσουμε πολλά θύματα και να γεμίσουν οι ΜΕΘ με ασθενείς, για να καλυφθεί αυτή η διαφορά του 25%»

Φυσικά, το καλό σενάριο αφορά την αύξηση των ποσοστών του εμβολιασμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus