Εδώ και δύο δεκαετίες η Ευάμπελος Γη έχει βάλει την περιοχή του Δομοκού στον οινικό χάρτη, προσφέροντας εξαιρετικά κρασιά.
Οπως παρατηρεί ο κριτικός οίνου Σίμος Γεωργόπουλος, «η Ευάμπελος Γη έχει βάλει την περιοχή του Δομοκού στον οινικό χάρτη, προσφέροντας εδώ και 2 δεκαετίες εξαιρετικά κρασιά από τον επικλινή αμπελώνα της με τον βορινό προσανατολισμό που καταλαμβάνει έκταση 220 στρεμμάτων. Αυτός βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μέτρων στο χωριό Γερακλί και μεταξύ άλλων δίνει την πρώτη ύλη για αυτό το premium Ασύρτικο που ωριμάζει για 12 μήνες σε αμερικάνικα και γαλλικά βαρέλια.
Ο παραγωγός από την Φθιώτιδα έχει πολλάκις αποδείξει την μαστοριά του στο Ασύρτικο, αλλά το Γερακλής Βορέας ανεβάζει τον πήχη σε άλλα επίπεδα, καταρχήν με το έντονο πυκνό άρωμα ορυκτών και καπνού, άρωμα που θυμίζει το μεγάλο Κτήμα Αργυρού Βαρέλι επί των ημερών του Γιάννη Αργυρού.
Όμως και το στόμα είναι εξίσου εντυπωσιακό, ισορροπώντας ιδανικά ανάμεσα στον πλούτο και το νεύρο. Αν και μέτριο σε σώμα, διαθέτει εξαιρετικό μάκρος και επίγευση, αρετές που τονίζονται από μια ιδέα τανινών στο τελείωμα.
Το Riedel Vinum Chardonnay και οι σχετικά υψηλοί 12-14ºC θα αναδείξουν άρωμα και γεύση, ενώ ψάρια ή λευκά κρέατα στη σχάρα θα διασφαλίσουν υπέροχες αρμονίες.
Αν και το Γερακλής Βορέας θέλει τουλάχιστον μια 5ετία προκειμένου να βρεθεί στο απόγειό του, μας αποκαλύπτει ήδη όλες τις ποιοτικές πλευρές του αποδεικνύοντας ότι κανείς μπορεί να βρει κορυφαία Ασύρτικα και εκτός Σαντορίνης· με την περίπτωσή του μάλιστα να συγκαταλέγεται στο απόλυτα ύψιστο επίπεδο των εκτός νησιού βαρελάτων ετικετών. Άλλο ένα ποθητό λευκό από το οινοποιείο του Δομοκού».
Πώς δημιουργήθηκε η Ευάμπελος Γη
Τέσσερις φίλοι, τύποι ανήσυχοι δημιουργικοί και πολυπράγμονες, με κοινό τόπο όχι μόνο τη γη καταγωγής τους, αλλά και το ισχυρό όραμα και την αγάπη για το καλό κρασί, ένωσαν τις ικανότητες και τους στόχους τους με πρόθεση κι επιθυμία τη δημιουργία μιας οινικής γκάμας από σπουδαία κρασιά, που προάγουν όχι μόνο τον γηγενή πλούτο αλλά και τις αρχές ενός μεγάλου κρασιού για πολυπλοκότητα, νοστιμιά και ισορροπία.
Έτσι το 2000 ιδρύθηκε το Κτήμα Ευάμπελος Γη, ένα όνομα που δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού το μοναδικά ξεχωριστό terroir του μετουσιώνει το οινικό όραμα σε μια εξέχουσα γευσιγνωστική πραγματικότητα.
Latest News
Το χρηματιστήριο του οβελία – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν
Περιορισμένες οι ποσότητες ελληνικών αμνοεριφίων θα διατεθούν στην αγορά
Αυγενάκης: Τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο
Μεγάλο στοίχημα το 1ο Forum στις Βρυξέλλες
Ποιοι μένουν εκτός πληρωμής των συνδεδεμένων ενισχύσεων - Τι συνέβη
Οι δικαιούχοι θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται σε επόμενη πληρωμή, επισημαίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ
Σε λειτουργία η εφαρμογή για αιτήσεις στο μελισσοκομικού προγράμματος
Για ποιες δράσεις «τρέχουν» οι προθεσμίες
Έρχεται νέο, σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς
Ειδικό πρόγραμμα «Απόλλων» που θα αφορά αποκλειστικά τον πρωτογενή τομέα, ανήγγειλε ο κ. Αυγενάκης
Πράσινο φως στην ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Δαδιάς
Το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Μελισσοκομίας του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027
Πώς θα επανέλθει η γεωργία σε τροχιά ανάπτυξης – Μανιφέστο προτεραιοτήτων
Στόχος η ανάκτηση μιας στρατηγικής σκέψης για τη γεωργία της ΕΕ
Πώς θα γίνουν οι πληρωμές άμεσων και συνδεδεμένων ενισχύσεων
Εγκρίθηκε η διαδικασία πληρωμής - Τι περιλαμβάνει η εγκύκλιος πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ
81 εκατ. ευρώ για το φράγμα Αλμωπαίου και αρδευτικά στο μέσο ρου Καλαμά
«Αξιοποιούμε κάθε πόρο για την ενίσχυση της αρδευτικής δυναμικότητας της αγροτικής παραγωγής, δήλωσε ο κ. Αυγενάκης
Δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες της Ελλάδας για βιώσιμη αλιεία και προστασία θαλασσών
Παρεμβάσεις του ΥπΑΑΤ στο πλαίσιο του 9ου Συνεδρίου «Our Ocean Conference»