Εδώ και δύο δεκαετίες η Ευάμπελος Γη έχει βάλει την περιοχή του Δομοκού στον οινικό χάρτη, προσφέροντας εξαιρετικά κρασιά.

Οπως παρατηρεί ο κριτικός οίνου Σίμος Γεωργόπουλος, «η Ευάμπελος Γη έχει βάλει την περιοχή του Δομοκού στον οινικό χάρτη, προσφέροντας εδώ και 2 δεκαετίες εξαιρετικά κρασιά από τον επικλινή αμπελώνα της με τον βορινό προσανατολισμό που καταλαμβάνει έκταση 220 στρεμμάτων. Αυτός βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μέτρων στο χωριό Γερακλί και μεταξύ άλλων δίνει την πρώτη ύλη για αυτό το premium Ασύρτικο που ωριμάζει για 12 μήνες σε αμερικάνικα και γαλλικά βαρέλια.

Ο παραγωγός από την Φθιώτιδα έχει πολλάκις αποδείξει την μαστοριά του στο Ασύρτικο, αλλά το Γερακλής Βορέας ανεβάζει τον πήχη σε άλλα επίπεδα, καταρχήν με το έντονο πυκνό άρωμα ορυκτών και καπνού, άρωμα που θυμίζει το μεγάλο Κτήμα Αργυρού Βαρέλι επί των ημερών του Γιάννη Αργυρού.

Όμως και το στόμα είναι εξίσου εντυπωσιακό, ισορροπώντας ιδανικά ανάμεσα στον πλούτο και το νεύρο. Αν και μέτριο σε σώμα, διαθέτει εξαιρετικό μάκρος και επίγευση, αρετές που τονίζονται από μια ιδέα τανινών στο τελείωμα.

Το Riedel Vinum Chardonnay και οι σχετικά υψηλοί 12-14ºC θα αναδείξουν άρωμα και γεύση, ενώ ψάρια ή λευκά κρέατα στη σχάρα θα διασφαλίσουν υπέροχες αρμονίες.

Αν και το Γερακλής Βορέας θέλει τουλάχιστον μια 5ετία προκειμένου να βρεθεί στο απόγειό του, μας αποκαλύπτει ήδη όλες τις ποιοτικές πλευρές του αποδεικνύοντας ότι κανείς μπορεί να βρει κορυφαία Ασύρτικα και εκτός Σαντορίνης· με την περίπτωσή του μάλιστα να συγκαταλέγεται στο απόλυτα ύψιστο επίπεδο των εκτός νησιού βαρελάτων ετικετών. Άλλο ένα ποθητό λευκό από το οινοποιείο του Δομοκού».

Πώς δημιουργήθηκε η Ευάμπελος Γη

Τέσσερις φίλοι, τύποι ανήσυχοι δημιουργικοί και πολυπράγμονες, με κοινό τόπο όχι μόνο τη γη καταγωγής τους, αλλά και το ισχυρό όραμα και την αγάπη για το καλό κρασί, ένωσαν τις ικανότητες και τους στόχους τους με πρόθεση κι επιθυμία τη δημιουργία μιας οινικής γκάμας από σπουδαία κρασιά, που προάγουν όχι μόνο τον γηγενή πλούτο αλλά και τις αρχές ενός μεγάλου κρασιού για πολυπλοκότητα, νοστιμιά και ισορροπία.

Έτσι το 2000 ιδρύθηκε το Κτήμα Ευάμπελος Γη, ένα όνομα που δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού το μοναδικά ξεχωριστό terroir του μετουσιώνει το οινικό όραμα σε μια εξέχουσα γευσιγνωστική πραγματικότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO