Θετικά έκρινε την πρώτη εξειδίκευση της πρωθυπουργικής εξαγγελίας για μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων με στόχο την ενθάρρυνση της επιχειρηματικής συνεργασίας ο Γιώργος Κορομηλάς, φοροτεχνικός, πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, συνεργάτης του ot.gr μιλώντας στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ.

Ο κ. Κορομηλάς τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές ατομικές επιχειρήσεις σε σχέση με την ΕΕ. «Ένα από τα βασικότερα κίνητρα για να γίνουν εταιρικές μορφές μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης», είπε ο κ. Κορομηλάς. Συμπλήρωσε, όμως, ότι «το θέμα είναι να πείσουμε τον Έλληνα να πάψει να βλέπει “το μαγαζάκι” του και να συνεργαστεί με άλλους, με κοινή επιδίωξη να αναπτύξουν τη δουλειά τους που σημαίνει ανάπτυξη της οικονομίας».

Εξάλλου, όπως υπογράμμισε, οι ΜμΕ, πολύ μικρότερες από τα ευρωπαϊκά μεγέθη, παραμένουν η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, καθώς  έχουν τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα σε θέσεις εργασίας. «Κοινά θα μπορέσουν να τραβήξουν καλύτερα. Στον 21ο αιώνα δεν “περπατάει” το να θέλει ο καθένας “το μαγαζάκι του” και “να διαφεντεύει την τσέπη του”. Άρα πρέπει να σκεφτούμε σωστά τις συνέργειες», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την κατάργηση της φορολόγησης της γονικής παροχής, ο κ . Κορομηλάς εξέφρασε την άποψη ότι εάν το όριο διαμορφωνόταν στα 500.000 ευρώ αντί για 800.000 που εξαγγέλθηκε, δεδομένου ότι η μέση περιουσία που μεταβιβάζεται είναι 400.000 ευρώ, θα μπορούσε η εκάστοτε κυβέρνηση να έχει ένα δημοσιονομικό όφελος από τις μεταβιβάσεις από εκεί και πάνω, ώστε να κάνει κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, υπογράμμισε, πολλοί Έλληνες θα έχουν όφελος από αυτό.

Σε σχέση με το επενδυτικό περιβάλλον, ο έμπειρος φοροτεχνικός είπε ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιο φιλική στον επενδυτή από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια. «Σιγά-σιγά, με την ψηφιοποίηση, με τις υηρεσίες μια στάσης κ.λπ., έχουν φύγει εμπόδια. Επίσης, είχαμε μειώσεις φορολογικών συντελεστών, από το 29% πήγαμε στο 22% και πιθανό να υπάρχει στόχευση και για πιο κάτω», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «αν φύγουν βαρίδια όπως τεκμήρια διαβίωσης, πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πόλο προσέλκιυσης επενδύσεων όχι μόνο από ημεδαπούς αλλά και από ξένους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus