Η Anytime της INTERAMERICAN ήταν χορηγός της πιλοτικής πτήσης drone στα Τρίκαλα το οποίο μετέφερε φάρμακα, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Δήμος Τρικκαίων και η ιστοσελίδα e-trikala ΑΕ εφαρμόζουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Harmony.

Στόχος του προγράμματος είναι, εστιάζοντας σε δυσπρόσιτες περιοχές, να εξυπηρετηθούν ανάγκες εκεί όπου οι ακραίες καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε συμβατικά και επανδρωμένα οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Anytime έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με την e-trikala ΑΕ, ασφαλίζοντας την καινοτόμο δράση του πρώτου λεωφορείου χωρίς οδηγό.

Ο Πάνος Κούβαλης, επικεφαλής του τμήματος Mobility & Convenience της INTERAMERICAN, τόνισε σε δήλωσή ότι «στόχος της Anytime είναι να υποστηρίζει κάθε τεχνολογικό εγχείρημα που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και στοχεύει στη βελτίωση της ζωής όλων μας, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο αύριο, δίνοντας λύση σε καθημερινά προβλήματα. Με τον τρόπο αυτό εκπληρώνεται το όραμά μας να προσφέρουμε χρήσιμες και καινοτόμες λύσεις που κάνουν καλύτερη, ασφαλέστερη και πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων».

O Οδυσσέας Ράπτης, διευθύνων σύμβουλος της e-Trikala, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε το μέλλον της πόλης των Τρικάλων μέσω επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία. Η πιλοτική εφαρμογή αυτή τη φορά αφορά στο θέμα της εναέριας αστικής κυκλοφορίας, και ειδικότερα τη χρήση drones για τη μεταφορά φαρμακευτικού υλικού, από το Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Τρικάλων (ΣΥΦΤΑ) προς περιφερειακά φαρμακεία, για την εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων. Στην e-trikala επιδιώκουμε να επεκτείνουμε τις ρηξικέλευθες τεχνολογίες στην πορεία μετάβασης προς την καθαρή ενέργεια. Σε όλες τις προσπάθειές μας αρωγός ήταν, είναι -και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει να είναι- η INTERAMERICAΝ την οποία ευχαριστούμε θερμά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις