Με στόχο την ναυπήγηση νέων, πιο φιλικών προς το περιβάλλον, πλοίων, υπεγράφη, πρόσφατα, μνημόνιο μεταξύ της ναυτιλιακής εταιρείας, Maran Tankers, του ομίλου Αγγελικούση, με επικεφαλής την Μαρία Αγγελικούση και της τράπεζα Εξαγωγών- Εισαγωγών της Νότιας Κορέας, Korea Exim Bank (Export-Import Bank of Korea), με επικεφαλής τον πρόεδρο της Bang, Moon-kyu, ο οποίος βρέθηκε, όλη την προηγούμενη εβδομάδα, στην Αθήνα.

Η εν λόγω συμφωνία αφορά στις νέες παραγγελίες πιο φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων (eco-friendly) από την πλευρά της Maran Tankers και την κατασκευή τους από τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της τράπεζας, συναντήθηκε, πρόσφατα, και με τον Έλληνα υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, προκειμένου να ενισχυθεί η ναυτιλιακή σύνδεση των δύο κρατών, όπως, επίσης, και με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Κωνσταντίνο Μαρτίνο, προκειμένου να στηριχθεί η κορεάτικη ναυπηγική βιομηχανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Πλακιωτάκης – Η παγκόσμια ναυτιλία απαιτεί λύσεις που μόνον ο IMO μπορεί να προσφέρει
Ναυτιλία |

Πλακιωτάκης: Αναγκαία η αναγνώριση και υποστήριξη της πρωτοκαθεδρίας του ΙΜΟ

O κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στην ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας του κλάδου, αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που επιφέρει η κλιματική κρίση.

Συμμετοχή Πλακιωτάκη στην 32η Σύνοδο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ)
Ναυτιλία |

Συμμετοχή Πλακιωτάκη στην 32η Σύνοδο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ)

Ο κ. Πλακιωτάκης, στη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του θα επιβεβαιώσει την αναγκαιότητα αναγνώρισης και υποστήριξης της πρωτοκαθεδρίας του ΙΜΟ στη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν στη δραστηριοποίηση της διεθνούς ναυτιλίας.