Με στόχο την ναυπήγηση νέων, πιο φιλικών προς το περιβάλλον, πλοίων, υπεγράφη, πρόσφατα, μνημόνιο μεταξύ της ναυτιλιακής εταιρείας, Maran Tankers, του ομίλου Αγγελικούση, με επικεφαλής την Μαρία Αγγελικούση και της τράπεζα Εξαγωγών- Εισαγωγών της Νότιας Κορέας, Korea Exim Bank (Export-Import Bank of Korea), με επικεφαλής τον πρόεδρο της Bang, Moon-kyu, ο οποίος βρέθηκε, όλη την προηγούμενη εβδομάδα, στην Αθήνα.

Η εν λόγω συμφωνία αφορά στις νέες παραγγελίες πιο φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων (eco-friendly) από την πλευρά της Maran Tankers και την κατασκευή τους από τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της τράπεζας, συναντήθηκε, πρόσφατα, και με τον Έλληνα υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, προκειμένου να ενισχυθεί η ναυτιλιακή σύνδεση των δύο κρατών, όπως, επίσης, και με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Κωνσταντίνο Μαρτίνο, προκειμένου να στηριχθεί η κορεάτικη ναυπηγική βιομηχανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα