Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για συνεργασία σε υπεράκτια αιολικά έργα ισχύος 3 GW στη Νότια Κορέα, υπέγραψαν η Equinor και η Korea East-West Power (EWP).

Η Equinor ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τη νέα της τεχνολογία πλωτής αιολικής ενέργειας, Wind Semi, για τα έργα της στη Νότια Κορέα, η οποία έχει αναπτυχθεί ειδικά για τα κορεατικά ύδατα και τις τοπικές συνθήκες.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα η Equinor αποκάλυψε ότι σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει το foundation Wind Semi για τα έργα της στη Σκωτία , σε περίπτωση που της παραχωρηθούν δικαιώματα ανάπτυξης μέσω του leasing ScotWind.

Στη Νότια Κορέα, η Equinor και η EWP, μαζί με την Korea National Oil Corporation (KNOC), αναπτύσσουν ήδη το υπεράκτιο αιολικό έργο Donghae ισχύος 1.200 MW. Το πάρκο βρίσκεται κοντά στο κοίτασμα φυσικού αερίου Donghae που λειτουργεί από την KNOC, στα ανοικτά των ακτών του Ulsan.

Τον Μάιο, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης της Κορέας (KDI) ολοκλήρωσε την προκαταρκτική μελέτη για το έργο των 200 MW, για το οποίο οι εταίροι είπαν ότι θα δώσει ώθηση στο έργο να προχωρήσει στην υλοποίηση.

Προηγούμενες πληροφορίες για το Donghae 1 ανέφεραν ότι, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της μελέτης, η κοινοπραξία θα ξεκινήσει την κατασκευή του πλωτού αιολικού πάρκου το 2022, με πιθανή έναρξη παραγωγής ενέργειας το 2024.

Η Equinor έχει επίσης ένα πλωτό αιολικό έργο 800 MW υπό ανάπτυξη στη χώρα, επίσης στην υπεράκτια Ulsan.

Η κυβέρνηση της Κορέας έχει θέσει μια φιλοδοξία να αυξήσει την ισχύ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα 60 GW έως το 2034, εκ των οποίων τα 12 GW προορίζονται για υπεράκτια αιολική ενέργεια έως το 2030.

Δεδομένου του βάθους των παράκτιων υδάτων της Κορέας, απαιτούνται πλωτές λύσεις για να πραγματοποιηθούν οι φιλοδοξίες της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακοίνωσε η Equinor.

«Η Νότια Κορέα στοχεύει να γίνει μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες αγορές για υπεράκτια αιολική ενέργεια την επόμενη δεκαετία. Μαζί με την EWP είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στα σχέδια της χώρας, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Θέλουμε να αναπτύξουμε το πρώτο εμπορικό πλωτό υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Νότια Κορέα. Έχουμε συνεργαστεί με την κορεατική αλυσίδα εφοδιασμού για πολλά χρόνια και γνωρίζουμε τις ιδιότητες και τις δυνατότητές της. Βλέπουμε μια μεγάλη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας στην οικοδόμηση μιας νέας βιομηχανίας μαζί με την παγκόσμιας κλάσης αλυσίδα εφοδιασμού της Κορέας», δήλωσε ο Pål Eitrheim , εκτελεστικός αντιπρόεδρος στην Equinor.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green