Η ενεργειακή εταιρεία SSE ανακοίνωσε σχέδια για επενδύσεις 12,5 δισ. στερλινών τα επόμενα πέντε χρόνια σε μια προσπάθεια να επιταχύνει τα σχέδιά της για μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Το σχέδιο προβλέπει αύξηση της παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κατά πέντε φορές μέσα στα επόμενα πέντε 10 χρόνια.

Η εταιρεία με έδρα το Περθ ανακοίνωσε ότι η κίνηση αυτή την καθιστά τον μεγαλύτερο κατασκευαστή υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον κόσμο.

«Κατασκευάζουμε περισσότερα υπεράκτια αιολικά πάρκα από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο αυτή τη στιγμή και επεκτείνουμε στο εξωτερικό, παρέχοντας τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτούνται για μηδενικές εκπομπές και πρωτοποριακές τεχνολογίες δέσμευσης άνθρακα, υδρογόνου και μπαταριών για την παροχή ευελιξίας στο σύστημα», δήλωσε ο Άλαιστερ Φίλιπς Ντέιβις, διευθύνων σύμβουλος της SSE.

Μιλώντας στο πρόγραμμα Good Morning Scotland του ραδιοφώνου του BBC είπε ότι ότι η εταιρεία του θέλει να δημιουργήσει «χιλιάδες θέσεις εργασίας» με μεγάλα έργα, συμπεριλαμβανομένου του αιολικού πάρκου Berwick Bank.

Η SSE κατέχει και διαχειρίζεται τον τελευταίο σταθμό παραγωγής ενέργειας της Σκωτίας με καύση ορυκτών καυσίμων στο Peterhead, αλλά έχει υποσχεθεί να μειώσει τις εκπομπές της μέσω της τεχνολογίας δέσμευσης άνθρακα.

Ένα μεγάλο έργο άνθρακα στο Aberdeenshire, το έργο Acorn, απέτυχε πρόσφατα να εξασφαλίσει την υποστήριξη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά ο κ. Phillips-Davies είπε ότι ήταν ακόμα στον εφεδρικό κατάλογο και η εταιρεία του θα πιέσει για επενδύσεις.

Το αναθεωρημένο σχέδιο της εταιρείας – το οποίο θα επένδυε επιπλέον 1 δισ. στερλίνες ετησίως στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές – θα αυξήσει την ποσότητα της ενέργειας που παράγεται κατά τέσσερα γιγαβάτ κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Αυτό θα σήμαινε ότι η εταιρεία θα παραδώσει το 25% του στόχου υπεράκτιων αιολικών 40 γιγαβάτ του Ηνωμένου Βασιλείου έως το 2030. Θα παράγει επίσης περισσότερο από το 20% της επένδυσης στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η SSE, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία άνω των 17 δισεκατομμυρίων λιρών, κατέχει επίσης και διαχειρίζεται το δίκτυο υψηλής τάσης στο βόρειο τμήμα της Σκωτίας.

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι τα κέρδη προ φόρων για το εξάμηνο έως τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 116% στα 1,7 δισ. στερλίνες, μετά την άνοδο των τιμών της ενέργειας φέτος.
Αλλά το τμήμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρείας επλήγη από τις κακές καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τα χαμηλά επίπεδα ανέμου και τις ξηρές συνθήκες να επηρεάζουν τις υδροηλεκτρικές της δραστηριότητες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
GES 2021 – Αυξάνονται οι εκδόσεις «πράσινων» ομολόγων – Εκτίμηση για 1,5 τρισ. δολ. το 2022
ESG |

Εκτίμηση ότι οι εκδόσεις «πράσινων» ομολόγων θα φτάσουν το 1,5 τρισ. δολ. το 2022

Η κα Κονιδά,Managing Director και επικεφαλής χονδρικής τραπεζικής της ΗSBC, δήλωσε ότι τους τελευταίους 12-18 μήνες υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και στην Ελλάδα σε αυτό τον τομέα, με σημαντικές εκδόσεις από εταιρείες και τράπεζες

Τσίπρας στο GES 2021 – Πρέπει να δούμε ξανά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανάπτυξης
Green |

Τσίπρας: Πρέπει να δούμε ξανά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανάπτυξης

Ο Τσίπρας υπογράμμισε πως «οι αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις, η πανδημία, αλλά και η κλιματική κρίση, έχουν αναδείξει τους περιορισμούς και τα προβλήματα του κυρίαρχου μέχρι χτες οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου»

Κόλλιας (ΟΕΕ) – Να γίνει ομαλά η μετάβαση από τον λιγνίτη στη νέα εποχή
Green |

Κόλλιας (ΟΕΕ): Να γίνει ομαλά η μετάβαση από τον λιγνίτη στη νέα εποχή

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Eλλάδος επεσήμανε τους στόχους που πρέπει να έχει η μετάβαση στην πράσινη οικονομία, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, για το νομοσχέδιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

KPMG – Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έχει γίνει συνείδηση μόνο στα ΔΣ των εταιρειών [Ερευνα]
Executive |

Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής έχει γίνει συνείδηση μόνο στα ΔΣ των εταιρειών [Ερευνα]

Τα διοικητικά συμβούλια, τα ανώτερα στελέχη και οι επικεφαλής των επιχειρήσεων δηλώνουν αυξανόμενη αισιοδοξία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής

ΕΤΕ – Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Πράσινη Ενεργειακή Επανάσταση
Green |

ΕΤΕ: Πώς μπορεί η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στην Πράσινη Ενεργειακή Επανάσταση [Πίνακες]

Με την 26η Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα (COP26) να επιβεβαιώνει την ανάγκη άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο ενεργειακός τομέας έρχεται στο επίκεντρο, ως υπεύθυνος για σχεδόν τα 3/4 των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα