Τη μετάβαση στο κυβερνητικό Σχέδιο Β, που περιλαμβάνει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό διασποράς της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού- ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο βρετανός πρωθυπουργός, επεσήμανε ότι η παραλλαγή Όμικρον μεταδίδεται ταχύτερα από τη Δέλτα και ο χρόνος διπλασιασμού των κρουσμάτων εκτιμάται ότι είναι μεταξύ δύο και τριών ημερών.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν ανιχνευθεί 568 κρούσματα της παραλλαγής και για το λόγο αυτό η «αναλογική και υπεύθυνη» κίνηση είναι η μετάβαση στο σχέδιο Β.

Τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με τον βρετανό πρωθυπουργό, επανέρχεται από τη Δευτέρα στη Βρετανία η οδηγία για εργασία από το σπίτι για όποιον μπορεί.

Επίσης, από την προσεχή Παρασκευή η υποχρέωση χρήσης μάσκας επεκτείνεται σε περισσότερους χώρους, πέρα από τα καταστήματα λιανικής και τα μέσα συγκοινωνίας, όπως σε θέατρα και κινηματογράφους, όχι όμως σε χώρους εστίασης.

Τέλος, υιοθετείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού για είσοδο σε ορισμένους χώρους, και συγκεκριμένα σε νυχτερινά κλαμπ και άλλους χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Το πιστοποιητικό θα απαιτείται σε εσωτερικούς χώρους με περισσότερους από 500 θαμώνες, σε εξωτερικούς χώρους με πάνω από 4.000 καθήμενους θεατές και σε κάθε άλλο χώρο με πάνω από 10.000 ανθρώπους, όπως τα γήπεδα.

Ερωτηθείς για τα χριστουγεννιάτικα πάρτι, ο Μπόρις Τζόνσον διαμήνυσε πως μπορούν να γίνουν κανονικά, αλλά κάλεσε τους Βρετανούς να είναι προσεκτικοί τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του
Επικαιρότητα |

Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κοντά στα κράτη-μέλη του

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο.