Κέρδη ρεκόρ αναμένεται να ανακοινώσουν για το 2021 οι μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street, χάρη στις υψηλές προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής και τις χαμηλότερες από τις αναμενόμενες ζημίες από δάνεια κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας.

Τον χορό της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων ανοίγουν στις 14 Ιανουαρίου, η Citigroup και η JPMorgan Chase, και ακολουθούν η Goldman Sachs στις 18 Ιανουαρίου και οι Morgan Stanley και Bank of America στις 19 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg και ιστορικά στοιχεία κερδών από την S&P Capital οι αναλυτές προβλέπουν ότι όλοι εκτός από τη Citi θα αναφέρουν ετήσια κέρδη-ρεκόρ.

«Οι τραπεζικές μετοχές αναμένεται να συνεχίσουν να έχουν καλύτερη απόδοση έναντι της αγοράς το 2022», αναφέρει σε σημείωμά του προς τους πελάτες τους ο αναλυτής της Barclays, Τζέισον Γκόλντμπεργκ.

Οι αναλυτές της Goldman εκτιμούν ότι επτά μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων της JP Morgan και της Bank of America, έχουν αποδεσμεύσει 36 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν αρχικά διατεθεί εν αναμονή των απωλειών από επισφαλή χρέη.

Οι τράπεζες επωφελήθηκαν επίσης από τις υπερπαραγωγικές προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής λόγω της μεγάλης έξαρσης σε συγχωνεύσεις και εξαγορές 2021, οι οποίες έφθασαν σε ιστορικό υψηλό .

Αλλα και χρηματιστηριακά, ήταν μια καλή χρονιά για τις τράπεζες. Οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών αυξήθηκαν κατά 35% το 2021, ξεπερνώντας την απόδοση του S&P 500 και εκτινάχθηκαν ξανά τις πρώτες ημέρες του 2022, σύμφωνα με αναλυτές της Deutsche Bank.

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν επίσης, ότι η αύξηση των επιτοκίων από την Federal reserve θα αποκαταστήσει τα κέρδη από τα τραπεζικά δάνεια. Η ζήτηση δανείων, η οποία ήταν υποτονική το 2021 εν μέσω ρεκόρ κρατικών κινήτρων, δείχνει επίσης σημάδια βελτίωσης, όπως δείχνουν τα πρόσφατα στοιχεία της Fed.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Νταβός: Στη σκιά του πολέμου – Τι θα συζητηθεί
Διεθνή |

Στη σκιά του πολέμου το Νταβός - Τι θα συζητηθεί

Από το 2020 μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει στο παγκόσμιο σύστημα - Oι συμμετέχοντες αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις που τους έχουν κόψει λίγο τα φτερά για πρώτη φορά - Φέτος δεν θα υπάρχει η παρουσία επιχειρηματιών και πολιτικών από τη Ρωσία

Περιοδεία Μπάιντεν: Στη γειτονιά των Κινέζων κάνει… παιχνίδι ο Λευκός Οίκος – Ο ρόλος του πολέμου και της προσέγγισης Πεκίνου-Μόσχας
Διεθνή |

Στη γειτονιά των Κινέζων κάνει... παιχνίδι ο Λευκός Οίκος

Η πρώτη περιοδεία του Τζο Μπάιντεν στην Ασία έχει σαν στόχο την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στην περιοχή σε ένα διάστημα που η στάση της στο ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έχει ενοχλήσει τη Δύση

Μετά το θανατικό και την ακρίβεια, η πείνα – Ο πόλεμος στην Ουκρανία σε τρεις λέξεις
Διεθνή |

Πείνα και φτώχεια – Δραματικές οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία

Ρωσία και Δύση αλλοληκατηγορούνται για την επερχόμενη επισιτιστική κρίση, όπως συμβαίνει και για την ενεργειακή. Δύσκολος μοιάζει ο συμβιβασμός, καθώς έχουν αποφασίσει να τα παίξουν όλα για όλα.