Από αναβολή σε αναβολή πάνε την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία οι αμερικανικές τράπεζες και όχι μόνο, καθώς η επέλαση της Όμικρον συνεχίζεται. Τελευταίο παράδειγμα η Goldman Sachs Group που ανακοίνωσε εκ νέου μετατόπιση της επιστροφής στα γραφεία για άλλες δύο εβδομάδες.

Σε νέα ειδοποίηση οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως δεν θα χρειαστεί να έχουν φυσική παρουσία στα γραφεία πριν από την 1η Φεβρουαρίου, ενώ επρόκειτο να επανέλθουν στις 18 Ιανουαρίου.

Η παράταση αυτή πυροδότησε έντονη συζήτηση στα… πηγαδάκια της Wall Street αναφορικά με τους κινδύνους της Όμικρον κυρίως επειδή η Goldman Sachs ήταν εξαρχής η πιο πιεστική από τις αμερικανικές τράπεζες αναφορικά με την ταχύτερη δυνατή επαναφορά των εργαζομένων στα γραφεία. Όμως, η αναζωπύρωση της πανδημίας την υποχρέωσε να επανεξετάσει τα σχέδια της.

Επίσης η τράπεζα έχει θέσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς αλλά και τις αναμνηστικές δόσεις για όλους τους εργαζομένους από την 1η Φεβρουαρίου. Το ίδιο μοτίβο έχουν ακολουθήσει και οι υπόλοιπες τράπεζες.

Μάλιστα, η Citigroup ανακοίνωσε, την περασμένη εβδομάδα, πως όλοι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, θα τεθούν σε πρώτη φάση σε αναστολή και κατόπιν, από τον ερχόμενο μήνα, θα απολυθούν, εκτός αν έχουν τεκμηριωμένους ιατρικούς λόγους ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...