Εν μέσω σημαντικής αύξησης των πληθωριστικών πιέσεων, η Goldman Sachs Group προβλέπει ότι η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) θα αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές φέτος, σε μια κίνηση που -αν επιβεβαιωθεί- θα σημάνει την ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής του τελευταίου τέταρτου του αιώνα.

Η Goldman υπογραμμίζει ότι η BOE θα δώσει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής είναι αποφασισμένη να βάλει χαλινάρι στον πληθωρισμό.

«Πλέον αναμένουμε από την BOE να προχωρήσει σε τρεις αυξήσεις μέχρι τον Μάιο, προκειμένου να αποδείξει στις αγορές και τις επιχειρήσεις ότι είναι αποφασισμένη όσον αφορά τον στόχο για τον πληθωρισμό και θα ενεργήσει για να διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο σπείρα μισθού-τιμής», έγραψαν αναλυτές της τράπεζας σε σημείωμά τους προς τους πελάτες τους.

Μάλιστα, εκτιμούν ότι η πρώτη αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης θα ανακοινωθεί στις 3 Φεβρουαρίου, και το βασικό επιτόκιο θα φτάσει στο 1% έως τον Μάιο. Η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου άρχισε να ανακαλεί τα μέτρα τόνωσης της εποχής της πανδημίας τον Δεκέμβριο, όταν αύξησε τα επιτόκια από το ιστορικό χαμηλό 0,1% και τερμάτισε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή