Η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) αντιμετωπίζει δυσκολίες όσον αφορά την εύρεση των πληροφοριών που χρειάζεται για τη θεσμική έκθεση στα κρυπτονομίσματα και σχεδιάζει να επιταχύνει τον ρυθμό των διεθνών συνομιλιών για τη θέσπιση ρυθμιστικού καθεστώτος για τα περιουσιακά στοιχεία, ανέφεραν οι Sunday Times.

Ο αυξανόμενος αριθμός τραπεζών που προσφέρουν συναλλαγές και φύλαξη κρυπτονομισμάτων σε πελάτες απαιτεί παγκόσμιους κανόνες για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, σύμφωνα με τη Sarah Breeden, εκτελεστική διευθύντρια της BOE για τη στρατηγική και τον κίνδυνο χρηματοοικονομικής σταθερότητας, ανέφερε η εφημερίδα.

Η συλλογή των απαραίτητων δεδομένων δεν είναι κάτι που το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να επιτύχει μόνο του, είπε. Θα χρειαστεί συνεργασία μέσω του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενός οργανισμού του G-20 που κάνει συστάσεις σχετικά με τη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η BOE έχει επανειλημμένα δηλώσει, ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν αποτελεί επί του παρόντος απειλή για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Εξέφρασε, ωστόσο, ανησυχία ότι ο ρυθμός ανάπτυξης σημαίνει ότι θα μπορούσαν να γίνουν πιο επικίνδυνοι καθώς συνδέονται ολοένα και περισσότερο με το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό δίκτυο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto