Ο όμιλος BFF Banking Group ανακοινώνει το πρώτα ετήσια ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα μετά τη συγχώνευση με την DEPObank. Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 197,4 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων 76,9 εκατ. ευρώ της υπεραξίας από μη επαναλαμβανόμενο αποτέλεσμα που απορρέει από την εξαγορά της DEPObank, σ’υμφωνα με σχετική ενημέρωση.

Στα 125,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα, αυξημένα κατά 7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ως αποτέλεσμα κυρίως της θετικής συνεισφοράς της δραστηριότητας σε υπηρεσίες κινητών αξιών και υπηρεσίες πληρωμών.

Όπως επισημαίνεται, η κεφαλαιακή θέση είναι ισχυρή  (ο δείκτης CET1 ανέρχεται σε 17,6% και ο συνολικός Κεφαλαιακός Δείκτης ανέρχεται σε 22,2%) με ποσό της τάξεως των 155 εκατ. ευρώ να υπερβαίνει τον στόχο του 15%.

Τα συσσωρευμένα μερίσματα του 2021 ύψους 125 εκατ. ευρώ ανεβάζουν το συνολικό μέρισμα που θα διαμοιραστεί στους μετόχους στα 300 εκατ. ευρώ από τον Οκτώβριο του 2021.

Μεταβολή της μερισματικής πολιτικής σε εξαμηνιαία διάθεση, με την καταβολή του μερίσματος του πρώτου μερίσματος εξαμήνου του 2022 να πραγματοποιείται μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου 2022 τον ερχόμενο Αύγουστο.

Εν τω μεταξύ, αναφέρεται ότι έχει ξεκινήσει η κατασκευή των νέων κεντρικών γραφείων, ενώ αναμένονται πάνω από 2 εκατ. ευρώ σε συνέργειες από τα α’ εξάμηνο του 2024 και έπειτα.

Η BFF κατέγραψε συνολικό όγκο νέων εργασιών της τάξεως των 5,8 δισ. ευρώ. Σημαντική αύξηση κατά 40% στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ASBIS: Συνεργασία με την Pure Storage για πλατφόρμες αποθήκευσης δεδομένων στην ελληνική αγορά
Επιχειρήσεις |

Συνεργασία Pure Storage-ASBIS για πλατφόρμες αποθήκευσης δεδομένων στην ελληνική αγορά

Η συνεργασία με την Pure Storage δίνει τη δυνατότητα στην ASBIS να παρέχει ισχυρότερη υποστήριξη στους πελάτες για την επίλυση ακόμα και των πιο υψηλών απαιτήσεων αποθήκευσης δεδομένων