Οι άνθρωποι που τρώνε ιδιαίτερα επεξεργασμένες τροφές, συμπεριλαμβανομένων των έτοιμων γευμάτων, δημητριακών και ζαχαρούχων ποτών, είναι πιθανότερο να υποφέρουν από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η καθημερινή κατανάλωση περισσότερων από 4 μερίδων με επεξεργασμένα τρόφιμα θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά σχεδόν δύο τρίτα.

Γαλλική έρευνα διαπίστωσε ότι μια αύξηση της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφών της τάξεως του 10%, αύξησε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως η καρδιακή προσβολή ή το εγκεφαλικό επεισόδιο, κατά 12%.

Άλλη ισπανική έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερες από τέσσερις μερίδες «υπερ-επεξεργασμένων» τροφίμων ημερησίως είχαν 62% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα.

Ο εν λόγω αυξημένος κίνδυνος αφορούσε τα αμέσως επόμενα δέκα χρόνια, υπογράμμισαν οι ερευνητές.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα ενδέχεται να μη χορταίνουν τους ανθρώπους και κατ’ επέκταση να προκαλούν υπερφαγία, αυξάνοντας τον κίνδυνο παχυσαρκίας, ο οποίος συνδέεται με καρδιακά προβλήματα και πρόωρο θάνατο.

Παράλληλα, υπάρχουν και ενδείξεις ότι μερικές από τις χημικές ουσίες που περιέχουν μπορεί να είναι επιβλαβείς για το σώμα καθώς σκληραίνουν τις αρτηρίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι