Τα κύματα της ουκρανικής κρίσης έφτασαν, αν και πιο αδύναμα, στη Λ. Αθηνών, με το ελληνικό χρηματιστήριο να κλείνει τελικά με απώλειες 0,70% στις 949,28 μονάδες (στα 51 εκατ. ευρώ ο τζίρος), με την εικόνα του χαλάει μετά τις 14:00. Ήταν άλλωστε η ώρα που υπήρξαν οι πρώτες πληροφορίες ότι πέντε Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχη και δύο τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν.

Αναχώματα

Βέβαια, η τελική εικόνα του ΧΑ ήταν ελαφρώς καλύτερη από τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες βρέθηκαν υπό μεγάλη πίεση, επιβεβαιώνοντας ότι το ΧΑ διατηρεί ακόμη κάποιες άμυνες στις διεθνείς εξελίξεις. Άλλωστε, ο γενικός δείκτης παραμένει στη ζώνη των 950 μονάδων, με τα κέρδη από την αρχή του έτους να είναι πέριξ του 6%, την ώρα που οι δείκτες τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ έχουν μόνο αρνητικό απολογισμό την ίδια περίοδο.

Και σύμφωνα με την Trader24, η εικόνα αυτή συντηρεί την εκτίμηση που θέλει τον γενικό δείκτη να κινείται προς τις 1.020-1.040 μονάδες, ως το άνω όριο του μακροσκελούς πλαγιοανοδικού μοτίβου, με μοναδικό εμπόδιο στην παρούσα φάση τη διστακτικότητα που έχει κυριεύσει τους επενδυτές λόγω της συνδυασμένης αφήγησης των επικείμενων παρεμβάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της αστάθειας στο μέτωπο της γεωπολιτικής. Η στήριξη στον Δείκτη φαίνεται στα τρέχοντα επίπεδα των 950 μονάδων, αναγνωρίζοντας ότι βρισκόμαστε στον χορό των εταιρικών αποτελεσμάτων που θα δώσουν τη δική τους χροιά στην εξίσωση.

Έτσι, πέραν από το γεγονός ότι το βλέμμα είναι στραμμένο, στις διεθνείς εξελίξεις, τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου επιστρέφουν στο προσκήνιο αυτήν την εβδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, 22/2. Βέβαια, αυτό που επισημαίνεται είναι ότι ο τόνος που θα δείξει πολλά είναι από την Τρίτη, δεδομένου ότι τη Δευτέρα οι Αμερικανικές Αγορές θα παραμείνουν κλειστές, λόγω της αργίας του Προέδρου.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Coca Cola έκλεισε με απώλειες 3,15%, η Alpha Bank ολοκλήρωσε στο -2,03%, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση σε Εθνική, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Jumbo και Aegean. Από την άλλη, η Quest έκλεισε κέρδη 2,45%, με τον Ελλάκτωρ να κλείνει στο +1,83% και τη ΔΕΗ στο +1,16%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Eurobank, Motor Oil, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών