Ρεκόρ σημείωσαν στα μέσα Μαρτίου οι λοιμώξεις από κορωνοϊό μεταξύ των άνω των 70 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστκή Αρχή της Βρετανίας, λόγω της εξαιρετικά μολυσματικής υποπαραλλαγής Omicron BA.2 που οι ειδικοί φοβούνται ότι θα μπορούσε να επανατροφοδοτήσει την πίεση στο σύστημα Υγείας.

Εκτίναξη

Σχεδόν 3,3 εκατομμύρια άνθρωποι μολύνθηκαν από την Covid-19 την, αύξηση 26% από την προηγούμενη εβδομάδα και το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Τα ποσοστά μόλυνσης αυξήθηκαν σε κάθε περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτός από τη Βόρεια Ιρλανδία. Η Σκωτία κατέγραψε τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης από την πανδημία μέχρι στιγμής, με έναν στους 14 ανθρώπους να μολύνεται από τον ιό την τελευταία εβδομάδα σε αντίθεση με μια αναλογία ένας προς 18 μια βδομάδα πριν.

Στην Αγγλία, ένας στους 20 ανθρώπους είχε κορωνοϊό την ίδια περίοδο, σε σύγκριση με έναν στους 25 μια εβδομάδα νωρίτερα.

Κίνδυνος για τους άνω των 70

Η Σάρα Κροφτς, επικεφαλής τμήματος της Εθνικής Στατιστικής Αρχής της Βρετανίας, σημείωσε ότι οι άνω των 70 ετών – η ηλικιακή ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο από σοβαρή νόσηση – είχε «[φτάσει] στον υψηλότερο αριθμό [μολύνσεων], βάσει εκτιμήσεων» από την έναρξη της έρευνας το καλοκαίρι του 2020. Στην Αγγλία, ένας στους επτά νοσούσε από κορωνοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες έως τις 12 Μαρτίου.

«Αυτή η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αξιοσημείωτη άνοδο της υποπαραλλαγής Omicron BA.2», πρόσθεσε η Κροφτς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»
Επικαιρότητα |

Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες από τις ευρωεκλογές το σκηνικό δείχνει «καθαρό» ως προς το κόμμα που θα τερματίσει πρώτο όμως οι κάλπες θα μετρήσουν το ποσοστό δυσαρέσκειας των πολιτών και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.