Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανάθεση της «Μελέτης Αναβάθμισης Οδικής Ασφάλειας και Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Τμήματος της Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου» στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής, υψίστης σημασίας για την ασφαλή κίνηση πεζών και οχημάτων, όπως τόνισαν οι δύο δήμαρχοι, Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, κατά την υπογραφή της σύμβασης που έγινε παρουσία στελεχών των δημοτικών αρχών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Την προσεχή Παρασκευή, 15 Απριλίου, θα διενεργηθεί η αποσφράγιση των προσφορών και θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε τον Ιανουάριο του 2023, να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, ακολούθως να προχωρήσει η δημοπράτηση και εντός του 2023 να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Πύλη εισόδου-εξόδου

Η οδός Ανδρέα Παπανδρέου αποτελεί κρίσιμο κυκλοφοριακό τμήμα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς λειτουργεί ως κύρια πύλη εισόδου – εξόδου των δήμων Παύλου Μελά και Νεάπολης – Συκεών προς/από ανατολικά και δυτικά τμήματα της Θεσσαλονίκης μέσω της εσωτερικής περιφερειακής, αλλά και προς/από οικιστικά συγκροτήματα όπως τους οικισμούς Πεύκων, Ασβεστοχωρίου, Χορτιάτη, Πανοράματος κ.α., μέσω της υπόγειας διάβασης της περιφερειακής οδού.

«Από κοινού οι δύο δήμοι θα εκπονήσουμε ολοκληρωμένη μελέτη για ένα έργο πνοής που περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίων, δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, δικτύου ηλεκτροφωτισμού, άρδευσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αναπλάσεις, φυτεύσεις και άλλες ουσιαστικές παρεμβάσεις στη Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου που συνδέει τις πόλεις μας με την περιφερειακή οδό», δήλωσε ο κ.Δανιηλίδης.

Από την πλευρά του, ο ο κ.Δεμουρτζίδης υπογράμμισε πως η συνεργασία με τον δήμο Νεάπολης – Συκεών «αποδίδει καρπούς για τους κατοίκους των δύο δήμων αλλά και για τους διερχόμενους, από την Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου με τους μεγάλους κυκλοφοριακούς φόρτους, τις υψηλές ταχύτητες, τη στάθμευση – κίνηση των οχημάτων, τις ροές πεζών και τους μεγάλους κινδύνους για ατυχήματα και δυστυχώς και για απώλεια ζωής».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές