Προς την κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών οδεύει η Dimand Α.Ε., έχοντας υποβάλλει σχετική αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανέφερε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο πως η Dimand υπέβαλε αίτηση για την εισαγωγή των μετοχών της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 7 Απριλίου και αναμένεται η απάντηση, με βάση την τυπική διαδικασία που ακολουθείται.

Με έτος ίδρυσης το 2002, η Dimand έχει δρομολογήσει για τα επόμενα 4 χρόνια έργα ανάπτυξης ακινήτων ο προϋπολογισμός των οποίων αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Ο Πύργος του Πειραιά, ο πρώτος «πράσινος πύργος» στην Ελλάδα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, η ανακατασκευή του ιστορικού Μινιόν στην Πατησίων, μια επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ (μαζί με το τίμημα του ακινήτου), το Kaizen Campus στο Μαρούσι, το γήπεδο της ΑΕΚ, η αξιοποίηση του πρώην ακινήτου της Αθηναϊκής χαρτοποιίας – Softex στο Βοτανικό, όπου έχουν αρχίσει οι κατεδαφίσεις με το έργο να ολοκληρώνεται τέλη του 2024, η ανάπτυξη του office Park, του συγκροτήματος τριών κτηρίων στη Θεσσαλονίκη και το 4στερο ξενοδοχείο Moxy Athens City στην Ομόνοια, που άρχισε ήδη να λειτουργεί, είναι κάποια από τα 14 projects της εταιρείας, τα οποία είτε ήδη υλοποιούνται είτε μόλις ξεκινούν, είτε προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για έργα 1 δισ. ευρώ που η Dimand υλοποιεί έχοντας και τη συνδρομή των στρατηγικών της εταίρων. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία διαθέτει στρατηγικές συνεργασίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD) με το HIG Fund, καθώς και με τις εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα, όπως η Prodea και η Premia Properties.

Να σημειωθεί ότι η EBRD στις αρχές του χρόνου ανακοίνωσε ότι επενδύει επιπλέον ποσό  50 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία της με την Dimand, αυξάνοντας τη συνολική της τοποθέτηση σε 71,5 εκατ. ευρώ.

Η πρόσθετη δέσμευση μετοχικού κεφαλαίου της EBRD στην κοινοπραξία στοχεύει στη χρηματοδότηση ενός νέου pipeline πράσινων κτιρίων, με επίκεντρο τα γραφεία, τα έργα μεικτής χρήσης και τα ξενοδοχεία πόλης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις